В Стрию відбувся еколого – натуралістичний турнір 2017(ФОТО)

В Стрию відбувся еколого – натуралістичний турнір 2017(ФОТО)
Як повідомляє у Facebook Ліліана Опришко, в Стрию провели еколого – натуралістичний турнір 2017.
Природничі знання та практичні уміння продемонстрували учасники еколого – натуралістичного турніру «Юні друзі природи» що відбувся минулого тижня на базі Станції юних натуралістів.
У екотурнірі який не в перше проводить Станція юних натуралістів прийняли участь учні сьомих класів загальноосвітніх шкіл міста та гімназії. Кожна школа представила команду з трьох учасників. Напередодні турніру, впродовж кількох днів, для учнів були проведені консультації на яких керівники гуртків СЮН розповіли багато цікавого та пізнавального, ознайомили з орієнтовними питаннями турніру. Діти навчились розпізнавати квіткові рослини за насінням, вивчили назви декоративних рослин, довідались багато цікавого про птахів та тварин нашої місцевості, ознайомились з історією нашого міста, пам’ятними місцями.
Змагання відбулися за п’ятьма напрямками ( конкурсами): охорона природи, квітникарство, лікарські рослини, зоологія і краєзнавство. Конкурсні завдання були цікавими та різноманітними: тести, ребуси, кросворди, практичні завдання та багато інших, які були зосередженні на практичних знаннях що допоможуть дітям пізнати та вивчити природу. На виконання завдань кожного конкурсу відводилось 10 хвилин. Максимальну кількість балів яку команди могли здобути по кожному конкурсу становила 10 балів, відповідно максимальна загальна сума балів яку могла набрати кожна з команд - 50 балів.
Шляхом жеребкування команди визначились у якому порядку стартуватимуть. Боротьба була запеклою, напруженою, азартною. У підсумку, з найвищою кількістю балів перемогла команда учнів СЗШ № 10 у складі: Терно Софії, Ростоцького Василя, Сусуловського Бодана. З невеликим відривом 49,6 балів вийшла команда вихованців гімназії – Сивак Анна, Ярко Соломія які посіли ІІ місце. Третіми були учні ССШ № 4 - Скоропад Соломія, Слотило Софія, Лазорищак Ольга які здобули в сумі 46,6 балів.
Призерів нагородили грамотами та навчальною літературою , інші учасники отримали патріотичні листівки та наліпки.
«Проведення еколого - натуралістичних турнірів, конкурсів, квестів спрямовані на те, аби діти більше цікавились природою, отримали додаткові знання з біології, відчули здоровий дух суперництва, роботу в команді. Сподіваємось на те, що учні не лише поповнили багаж своїх знань, але й отримали хороший настрій та позитивний заряд» - поділилась керівник СЮН Оксана Кирилів.
Дирекція Станції юних натуралістів висловлює щиру подяку пп. Ігору Маланчуку (магазин «Навчальна книга») та магазину «Криниця» за доброчинну допомогу у проведенні еколого – натуралістичного турніру.







Джерело: news.guru.ua

Категорії: Новини Стрия

26.05.2017 16:27