Прокуратура у суді вимагає повернути територіальній громаді Маріуполя земельну ділянку вартістю понад 52,5 млн грн

Прокуратура у суді вимагає повернути територіальній громаді Маріуполя земельну ділянку вартістю понад 52,5 млн грн

Маріупольською місцевою прокуратурою №2 під час здійснення представницької діяльності у сфері земельних правовідносин встановлено, що чернівецька фірма в 2006 році на підставі договору оренди з міською радою отримала в користування земельну ділянку в Кальміуському районі м.Маріуполя площею 4 га для будівництва та функціонування торгівельного комплексу.

Як встановила прокуратура, дія зазначеного договору припинилась ще у 2016 році. Проте, товариство з обмеженою відповідальністю за десять років оренди торгівельний комплекс не звело та вчасно не звернулось до міськради із письмовою заявою про поновлення терміну дії договору. Земельна ділянка також не повернута, отже, товариство не виконало своїх обов’язків згідно із договором та чинним законодавством України.

Незважаючи на тривале порушення інтересів територіальної громади міста, Маріупольська міська рада, як власник земельної ділянки, до суду не звернулась та інших заходів реагування не вжила.

З огляду на зазначені вище порушення вимог земельного законодавства та бездіяльність суб’єкта владних повноважень, Маріупольська місцева прокуратура №2 звернулась до Господарського суду Донецької області із позовною заявою про повернення земельної ділянки площею 4 га та нормативно-грошовою оцінкою понад 52,5 млн грн громаді.

Прес-служба прокуратури Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

25.05.2017 11:16