В Приморському районі Маріуполя поліцейські задокументували нарколабораторію

В Приморському районі Маріуполя поліцейські задокументували нарколабораторію

Хімік за спеціальністю, 29-річний мешканець тривалий час використовував свої знання для створення в домашніх умовах амфетаміну. Обладнання замовив через інтернет, а щоб не потрапити у місця позбавлення волі, регулярно змінював місце мешкання. Під час відпрацювання функціонування нарколабораторії було припинене, засоби та реактиви спрямовані на експертизу.

Серед приватних будинків району на Азовському узбережжі замаскувався підпільний «цех» з виготовлення небезпечного наркотику. Винаймач будинку облаштував господарську будівлю під лабораторію, поставив охолоджувач та налагодив виробництво «фену».

Приладдя зловмисник замовив через мережу, рецепт частково запозичив теж в інтернеті, стали у нагоді і знання з хімії, отримані під час навчання. Інгредієнти (прекурсори, реактиви) купляв у вільному продажу в спеціалізованих крамницях. Вони не заборонені законодавчо, не містять наркотичної складової та окремо загрози ані життю, ані здоров’ю не несуть.

Під час обшукових заходів поліцейські вилучили 4 пакетики з розфасованим амфетаміном, паперовий згорток з кристалами «фену», які були заховані у коридорі будинку серед побутових речей.

В господарчій будівлі вилучено колби, реактиви та охолоджувач.

З усіма предметами та речовинами працюють експерти, висновки яких дозволять надати остаточну правову оцінку нарколюбителю. Поки його дії кваліфіковано за ч.1 ст.309 «Незаконне зберігання наркотичних речовин без мети збуту» Кримінального кодексу України.

До речі, призначення наркотику (для особистих потреб чи для клієнтів) теж буде встановлено в ході розслідування.

Центральний відділ поліції

Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

25.05.2017 10:40