На Стрийщині відбулося районне Свято Героїв(ФОТО)

На Стрийщині відбулося районне Свято Героїв(ФОТО)
23 травня на хуторі Береги відбулося районне Свято Героїв. Стрийщина віддала данину шани усім українцям, які присвятили своє життя нашій з вами свободі, тим, хто боровся і захищав Україну і продовжує це робити, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. Захід відбувся за участю представників влади, духовенства, ветеранів УПА, учасників АТО, молоді та численної громадськості.

Голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький та голова районної ради Роман Козак урочисто поклали квіти до підніжжя меморіального памятника загиблим 24 воїнам УПА. Капелан Стрийської Станиці Братства ОУН-УПА о.Юрій Олійник за участю о.Олега Кобеля та о.Михайла Зубковича відправив панахиду за всіма полеглими Героями України. На честь Героїв пролунав військовий салют.

Під мелодію пісні «Пливе кача» у виконанні камерного чоловічого муніципального хору «Каменяр» учасники заходу хвилиною мовчання вшанувати світлу пам’ять славних синів України, всіх тих, хто віддав своє життя за рідну землю. Голови районної ради та районної державної адміністрації вручили нагороду «Залізний хрест» від Всеукраїнського обєднання учасників бойових дій та волонтерів АТО 10 волонтерам Стрийщини, які активно допомагають нашим воїнам на сході України.

Перед присутніми виступили голова Стрийської Станиці Братства ОУН-УПА Степан Мартинів, заступник голови районної ради Мирон Войтович, заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелень. У своїх виступах вони звернулися до представників молоді бути гідними нащадками борців за свободу України, не забувати своїх Героїв та свято берегти їхні могили.











Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

24.05.2017 13:04