Підприємці Донеччини сплатили понад 10,6 млн грн за ліцензування продажу алкоголю та тютюну

Підприємці Донеччини сплатили понад 10,6 млн грн за ліцензування продажу алкоголю та тютюну

Саме така сума надійшла від плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі до місцевих бюджетів Донецької області від платників регіону.

Станом на 01.05.2017 у Донецькій області діє 7,6 тис. ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Упродовж чотирьох місяців поточного року суб’єкти господарювання Донеччини отримали 2,8 тис. ліцензій, з них 1,6 тис. – на роздрібну торгівлю алкоголем та 1,2 тис. – на реалізацію тютюнових виробів.

За січень-квітень 2017 року за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено дію та анульовано 225 та 616 ліцензій відповідно. Крім того, за продаж алкоголю та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-річного віку, анульовано 4 ліцензії. До недобросовісних підприємців, які продавали алкоголь та тютюн неповнолітнім, застосовано фінансові санкції на загальну суму 34 тис. гривень.

За результатами контрольно-перевірочної роботи, спрямованої на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, з початку року фахівцями ГУ ДФС у Донецькій області проведено 47 фактичних перевірок суб’єктів господарювання.

Основні порушення, що були виявлені в ході перевірок – це здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої (17 порушень), та здійснення торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими максимально встановлених виробником, шляхом маркування на пачці збільшених на суму акцизного податку (13 порушень). Ще 17 підприємців здійснювали торгівлю алкогольними напоями без наявності марок акцизного податку встановленого зразка, також виявлено інші порушення. За вказані порушення до не законослухняних суб’єктів господарювання застосовані фінансові санкції у вигляді штрафів на загальну суму 672,8 тис. гривень.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

23.05.2017 16:39