На Стрийщині завершено досудове розслідування щодо голови та бухгалтера однієї із сільських рад

На Стрийщині завершено досудове розслідування щодо голови та бухгалтера однієї із сільських рад
Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, завершено досудове розслідування щодо голови та бухгалтера однієї із сільських рад на Стрийщині.

За процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження за підозрою голови однієї із сільських рад на Львівщині у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 - ч. 1 ст.366, ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України (службове підроблення та привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем) та бухгалтера тієї ж сільської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 – ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).
Так, сільський голова з метою власного збагачення та отримання коштів у більшому розмірі, заздалегідь домовився про спільне вчинення злочину разом з головним бухгалтером цієї ж сільської ради. Та як встановлено слідством, він протягом 2014-2015 років ставив підпис в відомостях щодо нарахування відпускних та скріплював їх гербовою печаткою сільської ради, в яких, в подальшому, головним бухгалтером, вносилися завідомо неправдиві дані щодо нарахування йому матеріальної допомоги на оздоровлення у зв’язку із наданням щорічної відпустки в розмірі середньомісячної заробітної плати.
В результаті таких протиправних дій місцевому бюджету сільської ради було спричинено збитки на загальну суму понад 35 тис грн.
За вчинення вказаного злочину голові сільської ради загрожує покарання до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а бухгалтеру – до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Джерело: news.guru.ua

Категорії: Новини Стрия

23.05.2017 13:27