На Львівщині викрили групу зловмисників, які викрали більше 100 тон нафтопродуктів(ФОТО)

На Львівщині викрили групу зловмисників, які викрали більше 100 тон нафтопродуктів(ФОТО)
Працівники Управління захисту економіки у Львівській області та військової прокуратури Львівського гарнізону припинили діяльність організованої злочинної групи із шести осіб, які викрадали нафтосировину з нафтопродуктопроводу.

Правоохоронці встановили, що зловмисники поблизу села Іванівка Радивилівського району Рівненської області облаштували несанкціоновану врізку у магістральний нафтопродуктопровід, від якого на півметровій глибині проклали до ангару місцевої селянської спілки замаскований відвід довжиною близько 4 кілометри.

Під час перекачування нафти-сирцю було затримано вантажні автомобілі ДАФ та МАН із вмонтованими у кузовах цистернами. Частину учасників злочинної групи було викрито безпосередньо під час викрадення чергової партії нафтопродуктів. Інші переховувались у Полтавській області, де були затримані оперативниками.

Правоохоронці задокументували викрадення та збут учасниками злочинної групи понад 100 тон нафтопродуктів на загальну суму понад 1 300 000 гривень.

Обвинувальний акт щодо зловмисників за ч.5 ст.185 (крадіжка) та ч.2 ст. 292 (пошкодження об'єктів магістральних нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України скеровано на розгляд суду. Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.







Джерело: https://lv.npu.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Бродів Новини Сколе Новини Трускавця Новини Червонограда Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

03.05.2017 16:24