На Львівщині розпочався тиждень імунізації

На Львівщині розпочався тиждень імунізації
24 квітня, на Львівщині стартував Український тиждень імунізації, який проводять одночасно з Всесвітнім та Європейським тижнями. Головна його мета – інформування населення про вакцинацію як найбільш ефективного захисту від інфекційних хвороб та важливу умову збереження національної безпеки країни.

Департамент охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації закликає батьків проводити щеплення дітям, відтак, захистити їх від загрозливих захворювань.

Український тиждень імунізації триватиме до 30 квітня.

Довідково:

Інфекційні хвороби є однією з основних причин інвалідності та смертності населення в усьому світі. Підвищення рівня інфекційної захворюваності пов’язане з негативними соціально-економічними змінами, міграцією населення, різноманітними економічними катаклізмами, а також появою нових нозологічних форм, таких як пташиний грип, пандемічний грип, спричинений вірусом Н1N1 Каліфорнія.

Із найпоширеніших інфекцій напруженою залишається ситуація з такими інфекційними хворобами як дифтерія, вірусні гепатити, краснуха, кір, епідемічний паротит, гемофільна інфекція, кашлюк. Зокрема, краснуха та вірусний гепатит В часто є причиною вроджених аномалій та вад розвитку.

Рівень вакцинації дітей в України за даними 2016 року далекий від рекомендованого ВООЗ 95%. Лише спільними зусиллями громадськості, медиків та представників влади, які визнають цю проблему, Україна може досягти змін на краще.

Зниження рівня охоплення профілактичними щепленнями закономірно та неухильно супроводжується підвищенням захворюваності на імунокеровані інфекційні хвороби, що в недалекому майбутньому може призвести до епідемічного поширення, особливо при реєстрації спалахів інфекційних хвороб у сусідніх країнах.

Боротьба з інфекціями, яким можна запобігти саме засобами імунопрофілактики, - одна з важливих задач в Україні. Недопущення епідемічних ускладнень інфекційних хвороб можливе за умови ефективного та планомірного використання вакцин, проведення профілактичних щеплень згідно календаря щеплень за наказом МОЗ України від 11.08.2014 р. № 551 для дітей.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Бродів Новини Сколе Новини Трускавця Новини Червонограда Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

25.04.2017 12:12