Підліток з Прикарпаття, що бореться зі страшним недугом, потребує допомоги

Прохання про допомогу розмістив у себе на сторінці у Facebook громадський активіст Віталій Мацьоцький.

"Друзі, я знову Вас прошу про допомогу!!!
Я вже писав про свого 16-річного племінника - Богдана Мацьоцького, який вже майже рік лікується в Київському міському онкологічному центрі, з страшним діагнозом - Саркома Юінга, яка вразила п'яточну кістку".

Хлопець мужньо пройшов шість важких хімій і опромінювання, терпів жахливі стоматити. Переніс надскладну операцію, під час якої видалили вражену кістку і на її місце пересадили малоберцову кістку з другої ноги.
На Великодні Свята його відпускали до дому і він зміг посвятити Паску, побути з родичами та в колі численних друзів. І вже з новими враженнями та силами продовжити лікування.
Сьогодні він вже другу добу поспіль отримує 6-ту з 8-ми післяопераційних хімій. Ці блоки робляться з препаратом Космеген, він дороговартісний та рідкісний і це далеко не повний список необхідних ліків.
"Ваша неабияка допомога, покрила витрати на декілька блоків хіміотерапії. Та нажаль знову назбирався борг перед аптекою - 76 645 гривень, це не рахуючи позичений в іншої онкохворої дитини препарат Косміген, орієнтовна вартість 750-800 євро, який на протязі тижня треба десь знайти та відкупити. Нагадаю, Косміген - не сертифікований нашим любим МОЗ, хоча в розвинутих країнах використовується як ефективний хімміопрепарат по боротьбі з онкологією кісток.
Богдан мужньо переносить всі побічні дії хіміотерапій, та навіть примудряється не тільки не втрачати вагу, а і додавати 1-1,5 кг. в місяць. Навіть лікарі не можуть пояснити цей феномен.
Звертаюсь до Вас за допомогою. Йому зараз так необхідна Ваша підтримка, щоб добитися перемоги", - звертається до небайдужих Віталій Мацьоцький.

Номер картки батька Богдана
ПриватБанк 4149497829178575
одержувач Мацьоцький Олександр Ігорович.

Фото Віталій Мацьоцького.

Фото Віталій Мацьоцького.

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новости Косова

21.04.2017 09:51