На Стрийщині хочуть, щоб у районі будував водогін Дрогобицький водоканал

На Стрийщині хочуть, щоб у районі будував водогін Дрогобицький водоканал
Голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький звернувся до керівництва Львівської обласної ради, департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА з письмовим проханням зобов’язати КП «Дрогобичводоканал» виконати роботи з будівництва водопровідної мережі для централізованого водопостачання частини села Любинці Стрийського району.

Очільник сусіднього району апелює до того, що на території сіл Любинці і Гірне розміщені 27 свердловин дрогобицького підприємства, з яких добувають воду для Дрогобича, Стебника та Трускавця.

Минулого тижня на нараді у Стрийській райдержадміністрації перший заступник начальника КП «Дрогобичводоканал» Олег Денека перед посадовцями тамтешнього району озвучив позицію дрогобицького підприємства. Олег Денека заявив, що видобуток води регламентований документально, зокрема, спеціальним дозволом на користування надрами Стрийського родовища питних підземних вод. Цей дозвіл виданий Державною службою геології та надр України і чинний до 2026 р. Крім того, підприємство справно сплачує за користування надрами податок та інші платежі, пов’язані з видобутком води. Тому нема жодних правових підстав, щоб Дрогобицький водоканал брав на себе зобов’язання з будівництва водопроводу у Стрийському районі вартістю 3 703,284 тис. грн.

Зі слів начальника КП «Дрогобичводоканал» Романа Шагали, водоканал є підприємством, яке експлуатує мережі, а не забезпечує фінансування розвитку інфраструктури – будівництво водопровідної системи, яким відають органи місцевого самоврядування. З огляду на це, водоканал не може перебирати на себе чужу відповідальність.

Джерело: zik.ua/news

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Трускавця

20.04.2017 15:37