Новини Волноваської ОДПІ

Новини Волноваської  ОДПІ
Єдиний внесок: кому та скільки сплачувати.

У 2017 році, як і в минулому, єдиний внесок справляється за ставкою 22 відсотки і не

утримується із заробітної плати працівника. Суму податку сплачує роботодавець.

Максимальний розмір нарахованого єдиного внеску становить з 1 січня по 1 травня 2017

року становить 8800 гривень, мінімального - 704 гривні на місяць.

Для фізичних осіб - підприємців та самозайнятих особ

На рівні мінімального страхового внеску, незалежно від діяльності, обраної системи та

доходу в обов’язковому порядку мають сплачувати єдиний внесок за себе фізособи-

підприємці та самозайняті особи. Винятком, крім самозайнятих осіб, є пенсіонери за віком

та інваліди, які отримують пенсію або соціальну допомогу.

Розмір мінімального страхового внеску для фізичних осіб-підприємців віднесених до

першої групи платників єдиного податку у 2017 році становить 352 грн. Втім і страховий

стаж таким особам буде зараховуватись пропорційно сплаченому єдиному внеску.

Для роботодавців: якщо база нарахування єдиного внеску менше встановленого розміру

мінімальної заробітної плати, то єдиний внесок розраховується, як добуток розміру

мінімальної заробітної плати, встановленого законом на цей місяць, та відповідної ставки.

Виняток: при проведенні нарахувань на заробітну плату (доходів) фізичним особам не

за основним місцем роботи, за договорами цивільно-правового характеру – єдиний внесок

нараховується за ставкою 22 % на фактично нараховані доходи/винагороду незалежно від

їх розміру, але з урахуванням максимальної величини бази нарахування.

Для інвалідів, працюючих на підприємстві, застосовується ставка єдиного внеску 8,41%,

5,5% та 5,3%.

Волноваська ОДПІ

Строки виплати заробітної плати

Волноваська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області нагадує: строки виплати заробітної плати врегульовані стaттею 115 KЗпП:

"Заробітна плата виплачується пpацівникам регулярно в робочі днi y строки, встановлені колективним договором aбо нормативним актом роботодавця, пoгодженим з виборним органом пeрвинної профспілкової організації чи iншим уповноваженим нa представництво трудовим колективом oрганом (a в разі відсутності тaких органів - представниками, обраними i упoвноваженими трудовим колективом), aле не рідше двох разів нa місяць через проміжок чaсу, що не перeвищує шiстнадцяти календарних днів, тa не пізніше семи днiв після закінчення періоду, зa який здiйснюється виплата.

У разі кoли день виплати заробітної плати збiгається з вихідним, святковим aбо неробочим днeм, заробітна плата виплачується нaпередодні.

Розмір заробітної плати зa першу половину місяця визнaчається колективним договором aбо нормативним актом роботодавця, пoгодженим з виборним органом пeрвинної профспілкової організації чи iншим уповноваженим нa представництво трудовим колективом oрганом (a в разі відсутності тaких органів - представниками, oбраними i уповноваженими трудовим колективом), aле не менше оплати зa фактично відпрацьований час з рoзрахунку тарифної ставки (пoсадового окладу) працівника."

Таким чином, грaничні строки виплати зарплати - нe пізніше 22 числа за першу половину поточного місяця, не пізніше 7 чиcла наступного місяця - за другу половину.

Вкотре звертаємо увагу, що згідно Закону України від 21 грудня 2016 року № 1801-VIII «Про Державний бюджет України на 2017 рік» мінімальна заробітна плата з 01 січня 2017 року становить 3200 гривень.

Волноваська ОДПІ

Неповний робочий день надасть податкову пільгу.

Волноваська ОДПІ інформує: що відповідно положень Податкового кодексу України (ст. 169), платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати (інших прирівняних до неї відповідно до законодавства виплат, компенсацій та винагород), якщо його розмір не перевищує суми місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

Нагадуємо, що у 2017 році розмір заробітної плати, що надає право на отримання податкової соціальної пільги становить 2240 гривень (прожитковий мінімум на працездатну особу у розмірі 1600 гривень х 1,4).

Тобто, фізична особа, яка працює неповний робочий день, має право на податкову соціальну пільгу, якщо розмір її заробітної плати не перевищує граничного розміру для отримання податкової соціальної пільги.

Волноваська ОДПІ

Графік роботи Центру обслуговування платників у святкові дні

З метою організації якісного виконання органами ДФС покладених завдань з обслуговування платників податків, запобігання виникненню можливих ризиків несвоєчасного та неякісного прийняття податкової звітності та надання адміністративних послуг, Волноваська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області повідомляє про режим роботи Центру обслуговування платників у святкові дні:

15 квітня 2017 року - робочий день з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв. у режимі чергування;

17 квітня 2017 року - робочий день з 9 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. у режимі чергування.

16 квітня, 1,2,8,9 травня - вихідні дні.

Волноваська ОДПІ

Представникам творчих професій необхідно задекларувати свої доходи

Волноваська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області нагадує, що спортсмени, актори, репетитори та інші представники творчих професій зобов’язані задекларувати отримані протягом минулого року доходи у разі, якщо при нарахуванні та виплаті таких доходів не було сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Прозвітувати про отримані у 2016 році доходи необхідно до податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 15 вересня 2016 року № 821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859». Зробити це слід до 1 травня поточного року.

За вибором платника податків декларації подаються особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Декларантам варто скористатися спеціальним електронним сервісом «Декларація про майновий стан» у відкритій частині Електронного кабінету платника, де можна безкоштовно завантажити, заповнити, зберегти та роздрукувати декларацію, а з використанням електронного цифрового підпису - подати декларацію в електронному вигляді.

Відповіді на питання, які виникають при заповненні та поданні декларації про майновий стан та доходи, порядку та термінів сплати можна отримати у Центрі обслуговування платників Волноваської ОДПІ за адресою: вул. Менделєєва, буд.4, м.Волноваха, телефони: 45090

Закликаємо платників сумлінно виконати свій конституційний обов’язок - своєчасно задекларувати свої доходи та сплатити податки до бюджету країни.

Волноваська ОДПІ

На Донеччині удвічі зросли надходження податку на нерухоме майно

За перший квартал 2017 року місцеві бюджети Донецької області отримали 10,7 млн грн податку на нерухоме майно, що майже удвічі, або на 5,3 млн грн перевищує надходження перших трьох місяців минулого року.

Майже 97% від усіх перерахувань зазначеного податку до бюджетів належить власникам майна – юридичним особам. На податковому обліку ГУ ДФС у Донецькій області перебуває 1849 юридичних осіб, що є власниками майже 8 тис. об’єктів нерухомості. Цьогоріч задекларована ними сума податку складає 63,1 млн грн, що на 8,6 млн грн більше у порівнянні з показниками 2016 року. У першому кварталі 2017 року юридичні особи вже сплатили 10,4 млн гривень.

Нагадуємо, що платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до відповідних державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

За період січень-березень поточного року власники нерухомості – фізичні особи перерахували податку на нерухоме майно у 7,5 разів більше, ніж за відповідний період минулого року, сплативши понад 347 тис. гривень.

Зміни в оподаткуванні нерухомого майна та постійна робота фахівців фіскальних органів області та органів місцевого самоврядування з визначення та встановлення обґрунтованих ставок податку вже забезпечили суттєве зростання надходжень до місцевих бюджетів регіону.

Фіскали Донеччини викрили сільгосппідприємство, яке ухилилось від сплати податків на 3,5 млн гривень

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Донецькій області спільно з працівниками Прокуратури Донецької області в рамках розслідування кримінального провадження, зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів та обов’язкових платежів), викрили сільгосппідприємство, яке ухилилось від сплати значної суми податків.

Так, в ході розслідування кримінального провадження було встановлено, що посадові особи зазначеного підприємства протягом 2013-2016 років умисно подавали до податкових органів недостовірні відомості, внаслідок чого незаконно отримали пільги сільгоспвиробника зі сплати ПДВ та податку на прибуток підприємств, тим самим ухилились від сплати до бюджету 3,5 млн гривень податків.

З метою документування злочинних дій проведено 6 обшуків в офісних і складських приміщеннях та за місцем проживання фігурантів кримінального провадження, за результатами яких вилучено документи фінансово-господарської діяльності підприємства, чорнові записи та сільськогосподарську продукцію – 178 тонн гороху загальною орієнтовною вартістю 1,2 млн гривень.

Слідчі дії тривають.

У березні 2017 року бізнес Донеччини направив на соціальні виплати понад 500 мільйонів гривень єдиного внеску

Саме таку суму єдиного внеску спрямувала бізнес-спільнота Донеччини на казначейські рахунки області за перший квартал поточного року. Натомість, надходження єдиного внеску з початку року склали понад 1,4 млрд грн, що перевищує показники першого кварталу минулого року на 22%, або на 260 млн гривень.

Завдяки своєчасній сплаті єдиного внеску мешканці Донеччини отримують соціальні гарантії держави на пенсійне забезпечення, виплати на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань. Саме тому фахівцями фіскальних органів області значна увага приділяється дотриманню роботодавцями законодавчих норм щодо оплати праці.

Так, з початку року завдяки роботі фахівців служби, спрямованої на детінізацію заробітних плат та офіційне оформлення працівників, забезпечено додаткове надходження 2,5 млн грн єдиного внеску.

Звертаємо увагу, що з 1 січня 2017 року змінився максимальний розмір єдиного внеску: 8800 грн (40000 грн х 22%) та 3364 грн за працівника - інваліда (40000 грн х 8,41%). Сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток), тому мінімальна сума єдиного внеску з 1 січня 2017 року становить – 704 грн (3200 грн х 22%).

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Сум Новости Волновахи

12.04.2017 11:41