Через Жовківщину пройде маршрут прощі до Дня Добросусідства

Через Жовківщину пройде маршрут прощі до Дня Добросусідства
11 квітня заступник голови РДА Юрій Дубневич зустрівся з делегацією Республіки Польща щодо проведення Дня Добросусідства.

Заступник голови міста Пилави (Республіка Польща) Ева Войчік проінформувала, що Дні Добросусідства, які проводяться вздовж кордону мають значення та роль символу поєднання, євроінтеграції, братерства та співпраці, особливо важливих в прикордонному регіоні. Організатором заходів є Фундація духовної культури пограниччя з Любліна за сприяння Міністерства закордонних справ України та Польщі, Львівської облдержадміністрації, Люблінського воєводства, Посольства України в Польщі, Посольства Польщі в Україні.

У 2017 році в рамках Днів Добросусідства планується провести екуменічну пішу прощу слідами скитів святого Альберта Хмєльовського та василіянських монастирів з Монастиря/Верхрати (Республіка Польща) до Львова(Україна) в днях від 18-22 липня 2017 року.

Це міжнародне паломництво, оскільки до участі у ньому є запрошені поляки, українці, громадяни інших держав, де знаходяться парафії святого брата Альберта або живуть за його духовністю. Екуменічне — значить, що у прощі можуть йти всі ті, хто шукає Бога та українсько-польського взаємопорозуміння.

Всі бажаючі, які захочуть долучитися, завжди будуть щиро прийняті. Це паломництво до Бога слідами його святих та василіянських монастирів, які відвідував святий брат Альберт(Хмєльовський) йдучи дорогою зі Львова до Кракова, в яких молився, шукав натхнення для своєї місії і де отримував духовну та матеріальну підтримку.

Маршрут прощі:

18 липня — с.Верхрата – с.Монастир/Республіка Польща/— с.Потелич, 9 км

19 липня — с.Потелич — смт Магерів, 20 км

20 липня — смт Магерів — с.Крехів, 16 км

21 липня — с.Крехів — смт Брюховичі, 28 км

22 липня — смт Брюховичі — василіянська церква св. Онуфрія (Львів), 12 км (година 12:00 — Божественна Літургія і завершення прощі в Архикатедральному Соборі св. Юра).

Перетин українсько-польського кордону планується 18 липня 2017 р. біля прикордонних знаків:633 – 634.

Юрій Дубневич запевнив, що зі сторони Жовківської РДА буде надана організаційна підтримка в забезпечені безпеки учасників.

Також делегація проведе нараду в управлінні Сокальсько-Жовківської Єпархії(УГКЦ).

Джерело: zhovkva-rda.gov.ua

Категорії: Новини Жовкви

11.04.2017 17:28