Для Стрийських школярів провели квест "Я знаю свої права"(ФОТО)

Для Стрийських школярів провели квест
Як повідомляє Olga Martsinyuk у Facebook, сьогодні, 24 березня, у загальноосвітній школі №7 міста Стрий відбулося спортивно-інтелектуальне змагання під назвою "Я знаю свої права", в якому взяли участь учні 9-10 класів з одинадцяти шкіл міста.
Квест ініціювали та провели працівники ювенальної превенції Стрийського відділу поліції спільно з представниками відділу освіти Стрийської міськради. Головною метою заходу стала перевірка правової обізнаності школярів та їх вміння застосовувати набуті знання у різних життєвих ситуаціях.
Під час змагань підлітки також мали можливість безпосередньо
поспілкуватися з представниками правоохоронних структур Львівщини. На заході були присутні начальник Стрийського відділу поліції підполковник поліції Іван Малиш, начальник сектору ювенальної превенції капітан поліції Віктор Новачук, поліцейський омбудсмен Оксана Санагурська, працівники Управління патрульної поліції м.Львова Марта Збижко та Микола Ільчук, заступник міського голови м. Стрия Роман Волинець, начальник відділу освіти міста Оксана Матвіїв, фахівець з соціальної роботи із субєктами пробації Стрийського міськрайонного відділу з питань пробації Мар’яна Стецівка, представники громадських організацій.
Учасники шкільних команд, до яких входило по п'ять учнів, на старті змагань отримали карти квестової зони з позначеними пунктами-зупинками. Кожна із них мала власний маршрут. Аби виконати завдання чергового етапу (загалом їх було 11), команда мала спочатку вгадати ключове слово, орієнтуючись на статті Конвенції про права дитини. Завдання, які пропонували на зупинках "агенти права" (правоохоронці, викладачі правознавства, представники учнівського самоврядування), стосувалися прав і обов'язків дитини, відповідальності за їх порушення тощо. Оскільки вони були розроблені на основі спеціальних задач або конкретних випадків з практики, то школярі мали можливість аналізувати, висловлювати власну думку, імпровізувати.
Крім цього, учасники квесту попередньо виконували домашнє завдання, яке передбачало створення антиреклами небезпечних груп у соціальних мережах. На думку організаторів, найкраще впоралися з ним учні загальноосвітньої школи №7 та гімназії ім. А.Шептицького.
Школярі також провели на вулицях Стрия бліц-опитування перехожих щодо прав дітей. Під час нього учні школи №3 випадково виявили літню жінку, яка вийшла на балкон, не змогла потрапити назад у квартиру і кликала на допомогу. Діти не розгубилися і повідомили про цей факт у поліцію.
Загалом, команди виступили настільки вдало, що організатори квесту вирішили не визначати переможця. Всіх учасників змагання нагородили дипломами та вручили їм подарунки від правоохоронців та місцевих спонсорів, які теж долучилися до проведення заходу.










Джерело: news.guru.ua

Категорії: Новини Стрия

24.03.2017 23:00