На сесії Стрийської районної ради затвердили низку галузевих програм

На сесії Стрийської районної ради затвердили низку галузевих програм
До порядку денного ХІ-ї сесії VІІ-го демократичного скликання Стрийської районної ради, яке відбулось сьогодні, 23 березня, під головуванням голови районної ради Романа Козака, було включено 28 питань. Відповідно до Регламенту районної ради, всі ці питання попередньо розглядали на засіданнях постійних депутатських комісій та погоджували на президії районної ради. Депутати заслухали та затвердили звіт голови райдержадміністрації Василя Зубрицького про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2016 р. Під час свого виступу голова райдержадміністрації, зокрема, наголосив, що завдяки спільним зусиллям, тісній та злагодженій співпраці виконавчої гілки влади з районною радою, депутатським корпусом, місцевими радами забезпечено виконання першочергових завдань з формування та наповнення бюджету району, розроблено та прийнято цілу низку ефективних рішень і програм, які сприяли і сприятимуть сталому розвитку краю.

На сесії також проголосували за затвердження уточненого районного бюджету Стрийського району та звіт про його виконання за 2016 р., заслухали про спрямування вільних залишків коштів загального та спеціального фондів районного бюджету, медичної та освітньої субвенції, що склалися станом на 1 січня 2017 р., з якими виступила начальник фінансового управління РДА Наталія Меленик, звіти профільних фахівців про виконання програм сільськогосподарського виробництва у Стрийському районі за 2016 р. та про виконання районної комплексної програми соціальної підтримки та реабілітації інвалідів у 2015-2016 рр.

На сьогоднішній сесії районної ради затвердили низку районних програм, а саме: Програму енергозбереження для населення Стрийського району на 2017-2020 рр., цільову Програму будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування та вулиць і доріг комунальної власності Стрийського району на 207-2018 рр., Програму охорони і збереження культурної спадщини району на 2017-220 рр., Програму підтримки громадян – мешканців району, які прийняті на військову службу за контрактом до ЗСУ у 2017 р., Програму «Шкільний автобус».

Не заперечували депутати і про створення КП «Райавтотранс» Стрийської районної ради та встановлення щомісячних районних стипендій провідним спортсменам Стрийського району. Не обійшли увагою і розгляд питань галузі освіти, зокрема, погодили реорганізацію Ходовицької та Станківської СЗОШ у НВК, надали дозвіл на підвищення посадових окладів педагогічних працівників закладів району.

Сесія розглянула також інші питання порядку денного. В основному всі питання сесії при голосуванні отримали одноголосну підтримку депутатів.

В питанні Різне зачитали звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі, яке ініціювали депутати від ВО «Батьківщина», та звернення депутатів від політичної партії «УКРОП» та ВО «Свобода» до вищого керівництва держави щодо неприпустимості силового розгону торговельної блокади ОРДЛО та мирного врегулювання суспільно-політичної ситуації, яка склалась в Україні.

Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

23.03.2017 17:40