Заробітки в Росії завершилися для українця восьмирічним ув’язненням

Заробітки в Росії завершилися для українця восьмирічним ув’язненням
У Луганській області до СБУ звернувся мешканець Сєвєродонецька, для якого заробітки в Росії завершилися восьмирічним ув’язненням.

Чоловік розповів, що у 2007 році виїхав на заробітки до Москви, де почав працювати спеціалістом з обшивання труб. Утім, одного разу до його помешкання вночі увірвалися невідомі. Вони побили заробітчанина, потім представилися представниками Державної міграційної служби Росії та почали вимагати п’ять тисяч доларів за право працювати в Москві. Після того як українець відмовився, російські силовики підкинули йому наркотики, які самі й «знайшли». Півроку заробітчанин, з його слів, провів у ізоляторі тимчасового тримання, потім за рішенням суду за замах на збут наркотиків був ув’язнений до 8 років та переведений до колонії суворого режиму в Тульській області.

У 2014 році його на розмову викликали двоє невідомих. Чоловіки довго розпитували українця чи не працював він у правоохоронних органах та чи не хоче вийти з колонії раніше в обмін на конфіденційну співпрацю на шкоду Україні. Чоловік відмовився, а після завершення строку ув’язнення та повернення додому вирішив повідомити Службу безпеки про свої контакти з правоохоронними структурами РФ та методи роботи російських силовиків. Сам він зарікся більше не їздити на заробітки до цієї країни.

Прес-служба Управління СБУ в Луганській області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка Новости Луганска

16.03.2017 12:17