Житомирські лісівники заговорили про загрозливу ситуацію з незаконними вирубками в двох районах

Житомирські лісівники заговорили про загрозливу ситуацію з незаконними вирубками в двох районах

Про це 10 березня повідомляє прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Ситуація з незаконними рубками в Коростенському та Лугинському районах стала достатньо загрозливою. На цьому наголошує начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. Лісівники вкотре зауважують і про те, що самотужки їм з цією проблемою не впоратися. Практично по кілька разів за тиждень лісова охорона затримує в лісі «чорних» лісорубів, які завдають лісу значної шкоди, передає справи до правоохоронних органів. Та на цьому все і закінчується! Впродовж 2016-2017 років лісова охорона державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство» 5 разів зазнавала нападів з боку лісопорушників, а в сусідньому Лугинському районі – 2. Тілесні ушкодження зловмисники наносили лісничому, майстрам лісу, кілька разів було пошкоджено службовий транспорт, спалено автомобіль – але жодної особи за це не покарано», - йдеться у повідомленні.

Лісівники повідомляєть, що тільки в цьому році лісова охорона Коростенського лісгоспу гр. Ч.,  жителя с. Новина Коростенського району, за крадіжкою лісу затримувала тричі. Останній резонансний випадок трапився 7 березня в Омелянівському лісництві.

«Рейдова бригада намагалася затримати в лісовому масиві  автомобіль УАЗ(фургон). Після того, як вказаний автомобіль не зупинився на вимогу лісової охорони, остання змушена була заблокувати йому виїзд з лісу, перекривши дорогу службовим авто. Однак, і це не зупинило зловмисників – вони намагалися протаранити транспорт лісгоспу. Коли це їм не вдалося – лісопорушники кинулися навтьоки. Одного з них лісові охоронці все ж затримали: ним виявився той таки гр.. Ч., житель с. Новина Коростенського району. 13 січня цього року його було затримано за кермом КАМАЗа з незаконно зрубаною деревиною дуба в Ушомирському лісництві. А 25 січня цей же чоловік із групою інших зловмисників здійснили напад на лісову охорону Коростенського лісгоспу та завдали лісівникам тілесних ушкоджень. Лісівники викликами на місце події працівників Коростенського відділу поліції, які в ході огляду автомобіля лісопорушників виявили в ньому патрони до нарізної зброї та предмет, схожий на шумову гранату», - інформує ЖОУЛМГ.

Лісівники сподіваються, що відповідні органи все ж втрутяться в ситуацію.

Фото прес-служби Житомирського ОУЛМГ

Як повідомляв Житомир.info, 6 березня прокуратура Житомирської області інформувала, що суд задовольнив клопотання прокуратури щодо арешту вантажного мікроавтобусу марки Mersedes-benz, в якому п’ять жителів Рівненської області 24 лютого в перевозили викрадену деревину з лісового масиву села Квітневе Попільнянського району.


Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира Новости Коростени

10.03.2017 13:11