У Маріуполі прокуратура підозрює трьох громадян у порушенні правил безпеки, через що на металургійному підприємстві загинув працівник

У Маріуполі прокуратура підозрює трьох громадян у порушенні правил безпеки, через що на металургійному підприємстві загинув працівник

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Так, установлено, що у січні 2015 року під час виконання робіт з відвантаження шламів зі складу аглофабрики ПРАТ «ММК ім. Ілліча» стався розлом шламового відвалу. В результаті шламом засипало екскаватор разом із машиністом. Потерпілий загинув на місці.

Під час розслідування виявилося, що екскаватор «Hundai», на якому працював загиблий, не відповідав необхідній технічній характеристиці, а тому не мав використовуватися для робіт із підвищеною небезпекою.

У скоєнні вказаного кримінального правопорушення обґрунтовано підозрюються троє працівників комбінату: начальник цеху шихтопідготовки аглофабрики (який замовив екскаватор та не заборонив виконання на ньому робіт), старший майстер (який допустив екскаватор до виконання робіт без наряду-допуску та переглянутої технологічної карти) та змінний майстер (який не проконтролював наявність вказаного наряду).

Наразі їм усім повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини, тобто у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.272 КК України.

Прес-служба прокуратури Донецької області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

01.03.2017 16:31