Богунський районний суд розглядатиме три справи, де відповідачем є мер Житомира

Богунський районний суд розглядатиме три справи, де відповідачем є мер Житомира

Інформація про розгляд справ опублікована на офіційному веб-порталі «Судова влада України».

1 березня відбудеться судове засідання за позовом Чернова Миколи Олександровича про «визнання дій неправомірними та зобов’язання вчинити певні дії», відповідач – Житомирський міський голова Сухомлин Сергій Іванович.

Можливо, позов пов’язаний з петицією, яку у вересня 2016 року Микола Олександрович Чернов зареєстрував на сайті міської ради.

«Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" передбачено прийняття Статуту територіальної громади села, селища, міста. У місті Житомирі, на відміну від інших міст - обласних центрів, відсутній діючий Статут територіальної громади міста. Це обмежує права територіальної громади, жителів міста Житомира та унеможливлює здійснення деяких форм безпосередньої демократії. Враховуючи зазначене прошу: підготувати проект Статуту територіальної громади міста, залучивши громадськість міста до участі в його підготовці; провести громадські слухання щодо проекту Статуту з участю широких верств населення міста; невідкладно прийняти та подати на державну реєстрацію Статут територіальної громади міста Житомира», - йдеться у петиції.

Звернення за 90 днів не набрало достатньої кількості голосів – 13 підписів з 250 необхідних.

На 20 березня призначений розгляд позову Челпанова Інокентія Івановича до виконавчого комітету Житомирської міської ради в особі міського голови Сухомлина Сергія Івановича щодо скасування окремих положень розпорядження від 19.02.2016 року № 112 та зобов'язання вчинити дії.

Нагадаємо, вказане розпорядження стосується перейменування вулиць та провулків. Інокетній Челпанов є членом обласної організації ветеранів.

«6 травня 2014 року для старшокласників гуманітарної гімназії №3 було проведено зустріч з ветераном «Ваш подвиг житиме в віках», приурочену 69-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Під час заходу учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, гвардії полковник у відставці Челпанов Інокентій Іванович поділився спогадами про події тих буремних років, розповів про мужність і стійкість солдат», - йдеться у матеріалі на сайті Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва.


Богунський районний суд 24 квітня розглядатиме позов Чижової Галини Харитонівни до Сухомлина Сергія Івановича про «захист честі, гідності , ділової репутації та відшкодування моральної шкоди».

«ОСОБА_1 звернулася до Корольовського районного суду м. Житомира із вказаним позовом, в якому просить визнати недостовірною інформацію відносно неї, яку було поширено ОСОБА_2 17.02.2016 на виконавчому комітеті Житомирської міської ради, зобов’язати відповідача спростувати інформацію шляхом публічного виступу на черговому виконавчому комітеті Житомирської міської ради та стягнути з відповідача на її користь моральну шкоду у розмірі 1,00 грн», - йдеться в ухвалі суду від 22 квітня 2016 року.

Цього дня суд відхилив позов, по Галина Чижова не так сплатила судовий збір.

«За подання зазначеного позову судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв про захист честі та гідності фізичної особи, ділової репутації фізичної особи, судовий збір за вимогу немайнового характеру у розмірі 551,20 грн., а за вимогу про відшкодування моральної шкоди 1 378,00 грн. З матеріалів позовної заяви вбачається, що позов містить докази, які підтверджують оплату судового збору лише у сумі 551,20 грн», - зазначається в ухвалі та рекомендується позивачу «усунути недоліки».

18 травня 2016 року Богунський райсуд ухвалив відкрити провадження у цивільній справі за позовом Галини Чижової до Сергія Сухомлина про захист честі, гідності та ділової репутації.

Галина Чижова (в центрі) на одному з засідань міськвиконкому

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин у присутності журналістів підписав розпорядження про перейменування в рамках виконання закону про «декомунізацію» 87 вулиць і провулків обласного центру.Зараз у Корольовському районному суді м. Житомира розглядається справа про перейменування вулиці Маликова: позивачі вимагають визнати недійсним розпорядження мера Житомира №303 від 19 квітня, у якому він відмінив перейменування вулиці Маликова.



Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира

01.03.2017 11:25