Житомирські екологи перевірятимуть підприємства планово і позапланово, бо мораторій їх не стосується

Житомирські екологи перевірятимуть підприємства планово і позапланово, бо мораторій їх не стосується

Про це написав сайт Державної екологічної інспекції в Житомирській області.

«З 1 січня 2017 року набрав чинності Закон України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» № 1728-VIII, яким встановлено до 31 грудня 2017 року мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності. При цьому статтею 6 цього Закону визначено перелік контролюючих органів, на які дія цього Закону не поширюється, зокрема й на Державну екологічну інспекцію. Тому Держекоінспекцією у 2017 році будуть проводиться планові та позапланові заходи державного нагляду у відповідності до даного Закону», - інформує Держекоінспекція в Житомирській області.

Діяльність Держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області в частині здійснення перевірок суб’єктів господарювання на предмет дотримання ними вимог природоохоронного законодавства не варто сприймати як тиск на бізнес або втручання в господарську діяльність, - зауважує прес-служба інспекції.

«Статтею 50 Конституції України передбачено, що кожен громадянин України має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди, але не всі це розуміють і свідомо до цього відносяться. Нинішній стан довкілля та той негативний вплив людини на природу спонукають до адекватних заходів природозахисників. Заходи впливу (штрафи, стягнення завданих природі збитків, тимчасове обмеження або призупинення діяльності) будуть застосовуватися тільки в крайніх випадках і тільки щодо злісних порушників, якщо інші заходи не дадуть позитивного результату», - інформує Держекоінспекція в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно начальник управління Держпраці у Житомирській області  заявляв, що заборона на перевірку бізнесу не стосується його структури. З 1 березня 2017 року екологи перевірятимуть стан прибережних смуг у Житомирі й рівень їх забруднення зливовими стоками населення.



Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира

01.03.2017 11:19