У цехах Житомирського бронетанкового заводу збираються відновлювати БТРи, пошкоджені у зоні АТО

У цехах Житомирського бронетанкового заводу збираються відновлювати БТРи, пошкоджені у зоні АТО
 Після участі в бойових діях в зоні АТО бронетехніка відновлена для подальшого її використання на фронті.

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

«За запитом від Міністерства оборони України завод направив виїзну ремонту бригаду безпосередньо до зони бойових дій для оперативного відновлення техніки. За результатами огляду бронетранспортерів, фахівці дійшли висновку, що відновлення у польових умовах неможливе – нині техніка перебуває в цехах заводу та буде відновлюватись, аби повернутись в АТО. В акті попереднього огляду також вказано, що тріщин в корпусах і зварних з’єднань не виявлено, тому її відновлення не потребує багато часу», – йдеться у повідомленні.

У держконцерні нагадують, що підприємства-учасники виготовлять, відремонтують і модернізують понад 600 одиниць військової техніки для українського війська за держгарантіями. Вже нині 10 заводів розпочали роботу за укладеними у такий спосіб контрактами. Минулого року Концерн виконав державне оборонне замовлення на 100%. За ним від «Укроборонпрому» військовим передано 2139 одиниць нового та модернізованого ОВТ. З них бронетанкової техніки – 109 одиниць; озброєння повітряних сил та ППО – 36 одиниць; ракетно-артилерійського – 766 одиниць, а ракет та боєприпасів – 712; спеціальної техніки, це засоби зв`язку, радіоелектронної боротьби та навігації – 516 одиниць.

Як повідомляв Житомир.info, 31 січня 20178 року, згідно з наказом генерального директора Державного концерну «Укроборонпром», на посаду директора Державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» призначили Якова Мормило, котрий призначення був директором ДП «ЖБТЗ».



Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира

01.03.2017 10:44