У Стрию презентують енциклопедію історії футболу в Галичині 1909-1944

У Стрию презентують енциклопедію історії футболу в Галичині 1909-1944
Як інформує Muron Oliynuk на сторінці групи Стрийщина Культурна у Facebook:

ДО УВАГИ ПАЛКИХ ПРИХИЛЬНИКІВ ТА ШАНУВАЛЬНИКІВ ГАЛИЦЬКОГО ФУТБОЛУ

У ЧЕТВЕР, 2 БЕРЕЗНЯ О 17.00 У СТРИЮ, В ПРИМІЩЕННІ КНИГАРНІ "ІДЕЯ" (ВУЛИЦЯ ЯРОСЛАВА СТЕЦЬКА, 3) БІЛЯ СШ№7 ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЕНЦИКЛОПЕДІЇ "КОПАНИЙ М'ЯЧ. КОРОТКА ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОГО ФУТБОЛУ В ГАЛИЧИНІ 1909-1944". АВТОР МОЛОДИЙ, АЛЕ ДУЖЕ ТАЛАНОВИТИЙ ЛЬВІВСЬКИЙ ЖУРНАЛІСТ ДЕНИС МАНДЗЮК. МОДЕРАТОР ПРЕЗЕНТАЦІЇ - ДОСЛІДНИК СТРИЙСЬКОГО ФУТБОЛУ, СПОРТИВНИЙ ЖУРНАЛІСТ МИХАЙЛО ОЛІЙНИК.
ЕНЦИКЛОПЕДІЇ "КОПАНИЙ М'Я. КОРОТКА ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОГО ФУТБОЛУ В ГАЛИЧИНІ 1909-1944" - ЦЕ ПРОСТО ДОКУМЕНТАЛЬНО ЗАФІКСОВАНА ІСТОРІЯ МАТЧІВ, А Й РОЗПОВІДЬ ПРО ПОПУЛЯРНИХ У МІЖВОЄННІ РОКИ ФУТБОЛІСТІВ. А ТАКОЖ - ТОДІШНІ ФУТБОЛЬНІ ІНТРИГИ.
Історія українського копаного м'яча почалася задовго до війни і того часу, коли Україну почали ідентифікувати як державу. У цій книжці представлена перша грунтовна спроба дослідити історію українського футболу в Галичині у першій половині XX століття (1909-1944 рр.). Тут не просто документально зафіксовано історію футбольних матчів, а й простежено долю популярних у міжвоєнні роки футболістів, вміщено авторські версії та оцінки тодішніх футбольних подій та інтриг. У "Додатках" вмішена добірка фейлетонів, які є чи не найоригінальнішою прямою ілюстрацією (а також репрезентацією тодішнього мовного середовища) довоєнного футбольного життя в Україні
Матеріали для енциклопедії «Копаний м’яч» він збирав та готував понад шість років. Вона написана на основі газетних публікацій і архівних документів тих часів, пересипана колоритними цитатами очевидців і автентичними фотографіями, більшість з яких публікуються вперше. Приємним бонусом стане добірка фейлетонів, які є чи не найоригінальнішою ілюстрацією довоєнного футбольного життя в Україні.
ВИ ЗМОЖЕТЕ ПРИДБАТИ ЕНЦИКЛОПЕДІЮ "КОПАНИЙ М'ЯЧ. КОРОТКА ІСТОРІЯ УКРАЇНСЬКОГО ФУТБОЛУ В ГАЛИЧИНІ 1909-1944 РР." З АВТОРГАФОМ ДЕНИСА МАНДЗЮКА ТА ПОСТАВИТИ ЙОМУ СВОЇ ЗАПИТАННЯ.
ВХІД ВІЛЬНИЙ! ЧЕКАЄМО НА ВАС З НЕТЕРПІННЯМ!

Джерело: news.guru.ua/

Категорії: Новини Стрия

23.02.2017 23:44