ІХ сесія VІІ демократичного скликання Стрийської міської ради

ІХ сесія VІІ демократичного скликання Стрийської міської ради
16 лютого 2017 року в приміщенні міського Будинку культури розпочала свою роботу ІХ сесія VІІ демократичного скликання Стрийської міської ради під головуванням міського голови Стрия Романа Шрамов’ята.

Голова постійної комісії Стрийської міської ради з питань депутатської етики; регламенту; прав людини; законності А.Поврозник проінформував про внесення змін до Регламенту Стрийської міської ради.

Про виконання Програми економічного та соціального розвитку м.Стрия в 2016 році доповів міський голова Стрия Р.Шрамов’ят. З текстом доповіді міського голови «Про виконання Програми економічного та соціального розвитку м.Стрия в 2016 році» можна ознайомитися у часописі «Гомін волі» (№16 (3998) за 16 лютого 2017 року) та на офіційному сайті Стрийської міської ради.

Начальник відділу економіки Г.Баран доповіла «Про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконкомом Стрийської міської ради у 2016 році» та «Про Програму економічного та соціального розвитку м.Стрия на 2017 рік», з якою можна ознайомитися на офіційному сайті Стрийської міської ради.

На жаль, не розглянуто ряд важливих питань життєдіяльності міста, оскільки особи, які назвалися громадськими активістами, перешкодили роботі сесії. До сесійної зали зайшли молоді хлопці, майже діти, з мегафонами, більшість яких, як згодом виявилося, не були мешканцями Стрия. Хто їх запросив до нашого міста – це ще належить вияснити правоохоронним органам і дати належну оцінку тому, що відбувалося. Агресивними криками та тупотінням ніг прибулі намагалися зірвати звіт міського голови. Однак їм це не вдалося – Р.fШрамов’ят прозвітував про виконання Програми економічного та соціального розвитку м.Стрия за 2016 рік.

Відтак прибулі заповнили сцену, проходи сесійної зали. Мікрофоном заволоділи депутати Стрийської міської ради П.Лоїш, О.Филик, а також М.Алексєєв та І.Брик – автор електронної петиції про відставку заступника міського голови Р.Волинця, який, як вказано у петиції, проігнорував думку громади щодо відкриття дитячого відділення реанімації.
Виступаючі замовчали той факт, що відповідь на електронну петицію за підписом Р.Волинця отримали. У відповіді заступника міського голови сказано, що дане питання на даний час є актуальним, вивчається та знаходиться на контролі у міськвиконкомі до вирішення по суті. Натомість Р.Волинця звинуватили у неналежному контролі за роботою міських шкіл та дитячих садків, де (цитуємо) “беруть хабарі”. Прибулі не зважили на виступи мешканки Стрия, матері двох дітей Н.Олійник, батька покійного героя АТО М.Василевського, внук якого в даний час знаходиться в зоні АТО, депутата Стрийської міської ради від “Батьківщини” Р.Бурак, директорів міських шкіл Ю.Романюка та Я.Білінського, які дали високу оцінку роботі міської влади і Р.Волинця, зокрема. Більше того, Я.Білінського під штурхани і образливі слова молодчики намагалися витягти із сесійної зали.

Не дослухали й виступ Р.Волинця, який намагався прозвітувати про свою роботу, зокрема, про допомогу, яку надає Стрийська міська рада воїнам АТО та сім’ям загиблих воїнів АТО, малозабезпеченим мешканцям міста, як ведеться патріотичне виховання молоді у міських школах тощо. А коли підбурювані молодчики накинулися на заступника міського голови, то стало зрозуміло, що мета організаторів безпорядку у сесійній залі не співпраця та порозуміння з органами місцевого самоврядування. Про благо громади дбають не методами насилля...

Питання про відставку заступника міського голови Р.Волинця було поставлено на голосування. Вісім депутатів міськради проголосували “за” відставку, одинадцять “проти”, решта утрималося.

Оцінку даним подіям повинні дати не лише правоохоронні органи, а й громадськість Стрия, щоб подібні “вакханалії” не повторювалися. Щоб мешканці міста не боялися, що місцеві “ляльководи” нацькують і на них своїх підопічних.

Інші питання порядку денного будуть розглянуті на черговому пленарному засіданні Стрийської міської ради.

Джерело: stryi-rada.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

17.02.2017 17:31