У Стрию сесія міської ради закінчилась бійкою(ФОТО, ВІДЕО)

 У Стрию сесія міської ради закінчилась бійкою(ФОТО, ВІДЕО)
За інформацією на сторінці групи Стрийські Рогалики у Facebook, сьогодні, 16.02.2017 у Стрию активісти заблокували сесію міської ради.



Головне питання, що було внесено на голосування - відставка заступника міського голови ВОЛИНЕЦЬ Романа Петровича. Голоси розподілилися з результатом 8 - "за", 11 " - проти", решта утримались.

Нагадаємо, що раніше через загибель чотирьох річного хлопчика було ініційовано петицію про відкриття дитячої реанімації у Стрию. Громада обурилась, коли влада відмовила у відділенні реанімації і була створена петиція про віставку Романа Волинця під якою зібрали необхідні підписи, але реакції з боку влади не відбулось досі.

Активісти вимогали від Волинця написати заяву про відставку. Сталася бійка, під час якої, на заступника мера впав вазон, коли його силоміць витягали на вулицю. Роман Петрович отримав ушкодження і синці, пізніше йому надавали першу медичну допомогу у швидкій. Також дісталося і директору 7-ої школи. Громадяни також були обурені ситуацією з дитячими садками, по їх словам дитину не можливо влаштувати без хабаря.

Василь Білинський, координатор цивільного корпусу, прокоментував сьогоднішню ситуацію:

"Багато можно говорити, але по-перше, якщо подивитися зі сторони - ставлення до громадян простих і до тих, хто має якісь посади та чини, зовсім різне. По-друге, мером міста і його компанією просто відбувається підкуп більшості депутатів. Погана ситуація також через те, що голова спілки АТОшників Стрийщини теж сидить під мером, і на кожну ситуацію їх піднімають і маніпулють тим, що мер видав їм землю. Щодо ситуації з Волинцем, так останні три дні вони були готові до такого розвитку подій, збирали директорів шкіл та спілок, які б виступили зі схвалою Романа Волинця, як чиновника. Тому запропонували Шрамов'яту звітувати перед громадськістю у формі діалогу.

Питання відставки Волинця в черговий раз не було винесено на порядок денний, тільки в останній момент, то зробили 80 чи яким там питанням, самі розумієте, то може місяці розглядатися. Обман суспільства вдається легко, бо вони мають фінансовий ресурс, а на звичайного громадянина не звертають увагу. Активісти вирішили, якщо ніхто не слухає громадськість і зробити прилюдну люстрацію, щоб надалі почали рахуватися з людьми".

Інформація буде доповнюватись.

Детальніше про інцедент на відео:








Джерело: news.guru.ua

Категорії: Новини Стрия

16.02.2017 16:00