На Львівщині викрили схему розкрадання лісопродукції (ВІДЕО)

На Львівщині викрили схему розкрадання лісопродукції (ВІДЕО)
Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з прокуратурою області викрили групу посадових осіб комунального лісового підприємства, причетних до розтрати 160 кубічних метрів деревини.

Під час перевірки було встановлено, що у 2015 році в Турківському районі на лісових угіддях площею 1,3 гектара проводилась рубка головного користування. Розробку лісосік здійснювало одне із місцевих товариств з обмеженою відповідальністю в межах укладеного договору підряду на проведення лісозаготівельних робіт. Це товариство перерахувало підприємству кошти та отримало половину зі зрізаної деревини.

Другу половину деревини посадовці віддали приватному підприємцю, який жодних коштів у касу підприємства не проплатив. При цьому фінансові документи виписувались під виглядом реалізації лісу товариству з обмеженою відповідальністю, з яким був укладений договір підряду.

Правоохоронці встановили відсутність проплати за 160 кубічних метрів деревини, внаслідок чого комунальному підприємству було заподіяні матеріальні збитки на суму понад 160 000 гривень.

Лісничому лісництва, ліснику обходу та помічнику лісничого повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зазначені діяння караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Джерело: https://lv.npu.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новости Хуста Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

06.02.2017 17:22