У Житомирській області з’явилися шахраї, які під виглядом інспекторів заходять на підприємства та вимагають гроші, - Держпраці

У Житомирській області з’явилися шахраї, які під виглядом інспекторів заходять на підприємства та вимагають гроші, - Держпраці
На території Житомирської області активізувалися самозванці, які, представляючись інспекторами управління Держпраці (колись Держгірпромнагляд) вимагають гроші у підприємців.

Про це 27 січня повідомив сайт управління Держпраці у Житомирській області.

«За інформацією, яка надійшла на телефонну лінію Управління Держпраці у Житомирській області, повідомляємо. На Житомирщині останнім часом трапляються випадки відвідування суб’єктів господарювання шахраями під виглядом головних державних інспекторів, які нібито мають перевірити питання укладання трудових договорів та оплати праці найманих працівників. Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші. Вже є повідомлення про подібні випадки у Житомирі, Бердичеві, Коростишеві та інших містах і районах області», - повідомляє сайт.

Перед початком перевірки посадова особа Управління Держпраці у Житомирській області зобов’язана пред’явити службове посвідчення і направлення на проведення перевірки відповідного роботодавця, а також при наявності Журналу перевірок підприємства внести відповідний запис до нього, - нагадує прес-служба управління. Пересвідчитись у тому, чи є особа, яка прийшла на перевірку, співробітником Управління, можна за телефоном управління Держпраці у Житомирській області (0412) 34-68-70, у вихідні та святкові дні - (0412) 55-50-06.

«Суб’єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою перевірки, якщо вони не пред’явили службове посвідчення і направлення на перевірку. Зокрема, відповідно до частини 3 статті 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5.04.2007 №877-V, суб'єкт господарювання повинен ознайомитися з підставою проведення позапланового заходу з наданням йому копії відповідного направлення на проведення заходу державного нагляду (контролю), а відповідно до частини 1 статті 6 вищезазначеного Закону, однією з підстав здійснення позапланового заходу є звернення фізичної особи, що говорить про можливість суб’єкта господарювання ознайомитись ще й з копією самого звернення. У разі відмови даних осіб надати вказані документи, необхідно викликати поліцію для з’ясування їх особи», - нагадує прес-служба.

Крім того, у Держпраці нагадують: не допускайте до перевірок в Житомирській області представників територіальних органів Держпраці інших регіонів України: наглядова діяльність здійснюється виключно за територіальним принципом.

Як повідомляв Житомир.info, днями в Житомирі затримали жінку, яка під виглядом співробітника поліції приходила додому до людей та за винагороду обіцяла вирішити проблеми родичів. У 2017 році планує здійснити перевірку 400 підприємств та установ, план проведення перевірок суб’єктів господарювання (виробничих об’єктів) управлінням Держпраці у Житомирській області на 2017 рік можна переглянути тут.

Житомир.info


Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира Новости Бердичева

29.01.2017 16:16