Новий шлях в роботі Кальміуського районного сектору з питань пробації м. Маріуполя

Новий шлях в роботі Кальміуського районного сектору з питань пробації м. Маріуполя

Кабінетом міністрів України було прийнято рішення щодо модернізації Державної кримінально – виконавчої служби України. Данні зміни відбулися в кримінально – виконавчій інспекції на базі якої була організована служба пробації.

Основною метою якої є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

У зв’язку з даними змінами були відкриті нові посади фахівців з питань соціальної роботи з суб’єктами пробації та психологів. Основною задачею яких є узагальнювати та аналізувати інформацію про осіб, які перебувають на обліку районних секторів з питань пробації для визначення їх потреб в наданні соціально – педагогічних, соціально – медичних, соціально – економічних, юридичних, інформаційних послуг, а також надання психологічних послуг, виявлення факторів, які можуть сприяти протиправній поведінці.

Таким чином дана програма створює умови для виправлення та ресоціалізації засуджених які перебувають на обліку.

Тетяна Цапій,

Інспектор Кальміуського районного сектору

з питань пробації м. Маріуполя

Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

24.01.2017 17:07