Стрийська ОДПІ ГУ ДФС інформує про останні зміни

Стрийська ОДПІ ГУ ДФС інформує про останні зміни
Нещодавно, під час зустрічі з платниками податків, начальник Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області Роман Гладій провів огляд останніх змін податкового законодавства та зорієнтував увагу представників підприємств та фізичних осіб – підприємців на очікуваних змінах в оподаткуванні у році, що наступив. У ході зустрічі Роман Михайлович повідомив присутнім, що підписано та оприлюднено Закон України від 20.12.2016 р. №1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році». Так, зокрема, внесено зміни до Податкового кодексу щодо ПДВ, єдиного податку, акцизу та інших податків. Закон змінює податкове навантаження "єдинників", скасовує роздрібний акциз з пального і алкогольно-тютюнову звітність для роздрібу. Переглянуто положення, в яких міститься прив’язка до розміру мінімальної заробітної плати, скасовано 2% пенсійного збору з обміну валюти. На запитання платників податків стосовно податкової соціальної пільги у 2017 році Роман Гладій повідомив, що відповідно до ст. 169 Податкового кодексу України платник податку на доходи фізичних осіб має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги.

Податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн. (у 2017 році 1600 х 1,4= 2240 грн.).

У такому випадку пільга надається для будь-якого платника податку в розмірі, що дорівнює 50 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), тобто 800 грн протягом 2017 року (1600 х 50%).

На завершення заходу платники податків отримали інформацію щодо можливості самостійного використання Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР), який розміщено на офіційному веб-порталі ДФС та оперативно й у зручній формі отримувати актуальну інформацію щодо змін у податковому, митному та іншому законодавстві, термінів подання звітності та сплати податків (зборів), ставок загальнодержавних та місцевих податків і зборів, єдиного внеску та оподаткування товарів в залежності від обраного режиму та ін.

Присутні мали змогу отримати роз’яснення та відповіді на свої питання в атмосфері жвавого діалогу.

Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

16.01.2017 16:21