У Бердичеві поліцейські розшукують «працівниць газконтори», які за два дні вкрали у пенсіонерів майже 12 тис. грн

У Бердичеві поліцейські розшукують «працівниць газконтори», які за два дні вкрали у пенсіонерів майже 12 тис. грн
Нині триває встановлення та розшук осіб, причетних до злодіянь. Поліцейські закликають громадян бути розсудливими та обережними.

Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«28 грудня до поліції звернулись двоє бердичівлян віком 91 та 88 років. Заявники, які мешкають у сусідніх квартирах, розповіли, що у них було викрадено заощадження. З квартири одного з них зникло 3200 гривень, іншого – 4170 гривень. За словами пенсіонерів, цього ж дня до них приходили дві жінки, віком 20-25 років, які назвались «працівниками газової служби». Вони «перевіряли» прилади газопостачання. Саме після їх відвідин і зникли гроші. На місцях подій працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили низку речових доказів та розпочали досудове розслідування за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. 29 грудня до поліції звернулась 80-річна жителька райцентру. Жінка розповіла про крадіжку її заощаджень у сумі 4500 гривень, що сталася за схожих обставин», – йдеться у повідомленні.

Нині поліцейські розшукують зловмисниць та закликають громадян бути розсудливими та обережними у спілкуванні з незнайомцями. Аби уникнути неприємностей, варто дотримуватися простих правил перестороги:

не довіряйте незнайомцям, які завітали до вас, назвавшись соціальними чи банківськими працівниками, представниками комунальних служб, торгівельних чи медичних фірм тощо;

не залишайте їх наодинці в помешканні та не демонструйте місце, де зберігаються ваші документи, банківські картки та гроші;

не запрошуйте до власних будинків незнайомців, які пропонують провести «магічні ритуали», привернути удачу, багатство тощо. У такому випадку ви ризикуєте не тільки добровільно віддати власні заощадження, а ще й бути обікраденими пронирливими «гостями»;

забезпечте літнім родичам постійний зв'язок з вами, аби у разі виникнення незрозумілої ситуації вони мали змогу зателефонувати та порадитися.

Будьте розважливими та обережними!

Як повідомляв Житомир.info, 22 грудня у Любарському районі злодій-рецидивіст видав себе за ксьондза і обікрав 90-річну жінку в Житомирській області.


 


Джерело: Житомир.info

Категорії: Новости Житомира Новости Бердичева

30.12.2016 11:38