У Стрию провели курси перепідготовки військовослужбовців

 У Стрию провели курси перепідготовки військовослужбовців
З метою соціальної і професійної адаптації військовослужбовців, що підлягають звільненню, та осіб, звільнених з військової служби, ГО «Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців» у Стрийському гарнізоні проводила курси перепідготовки за спеціальністю “Менеджмент малого бізнесу” за фінансування НАТО. В урочистих заходах з нагоди їх закриття, які відбулися 14 грудня в Стрийській райдержадміністрації, взяли участь заступник голови Стрийської райдержадміністрації Оксана Мелень, заступник голови районної ради Василь Зубрицький, виконавчий менеджер Програми Україна–НАТО Крістофер Штаудт, виконавчий керівник Програми Олександра Огороднікова, директор ГО «Західний регіональний центр сприяння перепідготовці та соціальній адаптації військовослужбовців» Андрій Рой, директор Стрийського міськрайонного центру зайнятості Романа Вишньовська, представники військової частини А2847 та ЗМІ. На сьогоднішній день такі курси в Стрию проводилися вже вдруге. Майбутні менеджери та підприємці навчалися протягом трьох місяців, випускники отримали свідоцтво державного зразка та міжнародний сертифікат, що дасть їм право займатися й власним бізнесом. Під час урочистого закриття курсів до присутніх з вітальним словом звернулися Крістофер Штаудт, Оксана Мелень, Андрій Рой, Романа Вишньовська, командир військової частини А2847 Олексій Цуканов та ін.

Довідково: Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, створений Національним координаційним центром у липні 1997 року. Вже з перших років діяльності центр співпрацює у сфері адаптації військовослужбовців з ОБСЄ та НАТО. В центрі діють курси перепідготовки військовослужбовців, надається допомога в працевлаштуванні. Після закінчення навчання видається свідоцтво державного зразку та сертифікат. Проводяться курсові програми перепідготовки, виграні на міжнародних тендерах. На сьогоднішній день ЗРЦП готує військовослужбовців за багатьма спеціальностями, що актуальні на ринку праці західного регіону України. Крім Стрия, курси проводились у Львові, Бродах, Володимир-Волинську, Дрогобичі, Луцьку, Мукачеву, Рівному, Самборі, Ужгороді, Чернівцях, Червонограді та Яворові. Всього у ЗРЦП пройшло перепідготовку 3732 військовослужбовці, з них за кошти НАТО – 1400 чол.

Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новости Ужгорода Новини Стрия Новини Дрогобича Новости Мукачево Новини Бродів Новини Червонограда

15.12.2016 12:17