Аграріям Львівщини розповіли про альтернативне кредитування сільськогосподарської галузі

Аграріям Львівщини розповіли про альтернативне кредитування сільськогосподарської галузі
У четвер, 1 грудня, у Львові відбувся семінар-навчання із питань практичного впровадження нових фінансових інструментів на ринках сільськогосподарської продукції в Україні – аграрних розписок. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

"Запровадження аграрних розписок не лише спрощує доступ сільгосптоваровиробників до фінансових та матеріально-технічних ресурсів, а водночас надає можливість освоїти нові ринки збуту продукції", - зазначила заступник директора-начальник управління департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Гончаренко.

У семінарі також взяли участь фахівці та керівники ДП "Аграрні реєстри" Мінагрополітики, компанії, агровиробники, а також представники районних управлінь агропромислового розвитку. Присутні обговорили наявні проблеми сільгоспвиробників та можливості їх вирішення за допомогою аграрних розписок, механізм їх роботи та вигоди для аграріїв.

Також учасники заходу заслухали представника від ПАТ "Аграрний фонд", що представив форвардну програму під урожай зернових 2017 року. Окрім того, банківські та страхові установи запропонували свої кредитні та страхові пропозиції для аграріїв області.

Нагадаємо, аграрні розписки – пілотний проект, який започаткували на території Полтавської області. Зараз його також застосовують на території Вінницької, Черкаської та Харківської областей, а з початку 2017 року проект втілюватимуть на всій території України, в тому числі у Львівській області.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новости Хуста Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

02.12.2016 17:23