Акт перевірки заборонено використовувати як підставу для висновків

Акт перевірки заборонено використовувати як підставу для висновків

ДФС України листом від 14.11.2016 р. № 24505/6/99-99-14-03-03-15 повідомлено, що у разі якщо висновки акта перевірки не визнані протиправними та не скасовані за результатами розгляду заперечень до цього акта або в судовому порядку, вони не можуть вважатись неправомірними лише на підставі того, що висновки акта (довідки) контрагента суперечать їм.

Зазначено, що у разі незгоди платника податків або його законних представників з висновками перевірки чи фактами і даними, викладеними в акті (довідці) перевірки, вони мають право подати заперечення у терміни, передбачені абзацом першим п. 86.7 ст. 86 Податкового кодексу.

Крім того, відповідно до п. 56.1 ст. 56 цього Кодексу рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку.

Водночас згідно з абзацом п’ятим п. 86.7 ст. 86 Податкового кодексу контролюючим та іншим державним органам забороняється використовувати акт перевірки як підставу для висновків стосовно взаємовідносин платника податків з його контрагентами, якщо за результатами складення акта перевірки податкове повідомлення-рішення не надіслано (не вручено) платнику податків або воно вважається відкликаним відповідно до ст. 60 цього Кодексу.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка Новости Луганска

25.11.2016 11:07