У Стрию на семінарі-тренінгу обговорили особливості перереєстрації неприбуткових організацій

У Стрию на семінарі-тренінгу обговорили особливості перереєстрації неприбуткових організацій
Начальник Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області Роман Гладій провів семінар-тренінг на якому було обговорено особливості перереєстрації неприбуткових організацій в якій взяли участь бухгалтери та керівники неприбуткових підприємств, установ та організацій Стрийщини на тему: «Зміни в декларації з податку на прибуток. Огляд актуальних роз’яснень щодо податку на прибуток, податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб та ін.».

На початку семінару Роман Гладій зауважив, що роз’яснювальна робота серед платників є пріоритетною, адже проінформовані платники податків більш ефективні у веденні бізнесу, а також сумлінні у сплаті податків. Семінар, під час якого присутніх ознайомили з перспективним законодавством, дасть змогу спланувати господарську діяльність у 2017 році.

У рамках семінару присутніх проінформовано що Постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.16 № 440 затверджено „Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру„ який вступив в дію з 16 липня 2016 року. А також 02 серпня 2016 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.06.2016 року № 553, яким затверджено нову форму Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації. Відповідно втратив чинність, наказ Міністерства доходів від 27.01.2014 року № 85 ,,Про затвердження форми і Порядку складання Податкового звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій”.

Керівник роз’яснив дії неприбуткової організації, якщо статутні документи не відповідають вимогам ПКУ у 2016 році. Розповіла, що у такому разі, неприбутковій організації надсилається відповідне повідомлення. При цьому, така організація не може бути виключена до 01 січня 2017 року з Реєстру неприбуткових установ та організацій. Але, неприбуткові організації, які до 1 січня 2017 року не привели свої установчі документи у відповідність з вимогами, встановленими п. 133.4 ПКУ, та не надали копії таких документів фіскальному органу, після 1 січня 2017 року виключаються з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Для включення до Реєстру організація повинна подати до контролюючого органу:

реєстраційну заяву за формою 1-РН (додаток 1 до Постанови);
засвідчені підписом керівника чи представника такої організації й скріплені печаткою (за наявності) копії установчих документів неприбуткової організації (окрім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів згідно із Законом України ,,Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань” від 15.05.2003 р. №755-IV).

Присутні мали змогу почути про проект змін до Податкового кодексу України в частині податку на прибуток підприємств та спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а також актуальні питання обчислення податку на прибуток та єдиного податку, роз’яснені ДФС України.

Також зупинилися на актуальних питаннях оподаткування доходів фізичних осіб та проаналізували зміни, щодо оподаткування доходів фізичних осіб та підприємницької діяльності в проекті змін до Податкового кодексу України.

Суб’єкти господарювання отримали відповіді на свої запитання.

Джерело: stryi-rada.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

26.10.2016 12:20