На Львівщині директори шкіл обговорили перспективи мистецької освіти регіону

На Львівщині директори шкіл обговорили перспективи мистецької освіти регіону
У понеділок, 24 жовтня, у приміщенні Музею визвольної боротьби у Львові відбулась обласна нарада з питань стану та перспектив розвитку культурно-мистецької освіти.

Для обговорення проблематики та перспектив мистецької освіти до Львова приїхали директори мистецьких шкіл з усієї області. Участь у нараді також взяв голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська.

"На території області функціонує розгалужена мережа мистецьких шкіл і, безумовно, Львівщина має підстави для гордості. Але не можна стояти на місці, ми мусимо розвиватись щодня. Запевняю, що кожному, хто звернеться за допомогою у вирішенні проблем у закладах мистецької освіти, від опалення і до закупівлі музичних інструментів, ми допоможемо", - зазначив голова ОДА Олег Синютка.

У ході наради присутні обговорили також питання культурно-мистецької освіти на Львівщині – сучасні реалії та перспективи вирішення наявних проблем, специфіки діяльності навчальних закладів культури і мистецтва, мережі, кадрового потенціалу, безоплатного проїзду до закладів мистецької освіти, освітньо-соціальних стандартів та фінансового забезпечення.

Нагадуємо, що в області функціонує 76 мистецьких та музичних школи, в яких навчається понад 22 тисячі дітей.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новости Хуста Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

24.10.2016 16:56