У Львівській області зменшилася чисельність зареєстрованих безробітних

У Львівській області зменшилася чисельність зареєстрованих безробітних
Порівняно з аналогічним періодом торік, у січні-вересні цього року у Львівській області із 40 до понад 42 тис одиниць збільшилася кількість заявлених працедавцями вакансій, водночас із 60 до 52 тис осіб зменшилася чисельність зареєстрованих безробітних. Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, на початку жовтня в області на одне вільне робоче місце претендувало 5 безробітних, тоді як у цей же період минулого року було 9.

Загалом упродовж 9 місяців 2016 року соціальні послуги у центрах зайнятості Львівщини отримали понад 75 тис жителів області, у тому числі майже 53 тис безробітних. Місцем праці вдалося забезпечити понад 36 тис осіб, з котрих 15 тис зі статусом безробітного.

Примітно, що 695 колишніх клієнтів влаштовані на новостворені робочі місця завдяки дії механізму надання працедавцям компенсації зі сплати єдиного соціального внеску, 204 особи стали підприємцями-початківцями, скориставшись одноразовою виплатою допомоги з безробіття для започаткування власного бізнесу. Ще 9 тис безробітних займаються професійним навчанням, а більше 6 тис залучили до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Варто також зазначити, що станом на 1 жовтня 2016 року на Львівщині обліковувалося понад 17 тис безробітних, серед котрих 53% становили жінки, 40% – молодь віком до 35 років, 41% – жителі сіл. У базі даних налічувалося понад 3тис вакансій, у тому числі 2 тис – для представників робітничих професій, майже тисячу – службовців і близь 500 для тих, хто не має професії чи спеціальної підготовки.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

20.10.2016 17:04