Дерегуляція суттєво допомогла бізнесу заощадити

Дерегуляція суттєво допомогла бізнесу заощадити
10 мільярдів гривень бізнесових коштів заощаджено за рахунок впровадження у дію плану дерегуляції у 2015 році, — Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

«Щоб досягнути європейського рівня розвитку, потрібна європейська якість владних рішень, тому необхідно їх приймати в процесі діалогу. Свідченням раціональної комунікації бізнесу і влади є якісна регуляторна політика», — зауважила Ксенія Ляпіна.

На її думку, українська економіка настільки зарегульована, що часом і законотворцям, і самим підприємцям важко знайти першу перепону у якомусь питанні. Аби надалі не створювати подібного та відмовитися від наявних нічим не обумовлених механізмів регулювання діяльності бізнесу, варто виконавців відповідних рішень зробити їх безпосередніми творцями.

Голова ДРС зазначила, що впровадження регуляторного інструменту М-тесту призводить до зростання фінансових можливостей малого бізнесу через зменшення витрат на зайве регулювання.

«Наразі державний апарат оновлюється. Щоб впроваджувати регуляторну реформу, формувати нову форму мислення державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування повинні володіти прогресивними європейськими інструментами державного управління та активно комунікувати з бізнес-асоціаціями, підприємцями», — зазначила Ксенія Ляпіна.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка Новости Луганска

22.09.2016 10:55