У Селидівській виправній колонії (№82), що на Донеччині, пройшли святкові заходи для засуджених на честь Дня Незалежності України!

24 серпня 2016 року в Селидівській виправній колонії № 82 управління Державної пенітенціарної служби України в Донецької області відбулися урочисті заходи, присвячені Дню Незалежності України!
Кожен українець знає, що 24 серпня 1991 року стало переломним для нашої історії. Україна стала незалежною, самостійною, та суверенною європейською державою, вільною у своєму виборі, широко крокуючи до світлого майбутнього на шляху побудови країни нашої мрії. У всіх куточках країни панує святковий настрій, лунає гімн, усюди ми бачимо щасливі посмішки на фоні жовто – блакитних прапорів. В установах виконання покарань також цьому найважливішому святу року приділяється особлива увага. Цього року, на невеличкий ювілей, пов'язаний з 25 – ю річницею незалежності, в Селидівській виправній колонії № 82, що на Донеччині, під знаменами Прапору України, пройшовши перед строєм, засуджені установи влаштували «Ходу Незалежності», взявши за приклад всім відомий «Автомайдан». Цією ходою, під звуки Гімну України, в установі розпочались святкові заходи. У 2016 році, завдяки Голові спостережної комісії при Селидівській міській раді пані Інні Терещенко, засуджені установи змогли насолодитися концертом, що проводився професійними виконавцями. До широкого вибору представленої програми увійшли українські народні та патріотичні пісні, танці, в тому числі і європейські, та багато іншого. Найбільш засудженим припала до душі пісня
«З Днем Незалежності – вітаю моя Держава»!, після виконання якої аплодували стоячи.
Після проведення святкового концерту засуджені установи змогли зустрітися зі своїми родичі на підставі оголошеного в цей день адміністрацією «Дню відкритих дверей» та прийняти участь у патріотично – спортивних змаганнях «Козацькі ігри – 2016»! Цього року до «Козацьких ігор» увійшли не тільки спортивні нормативи, такі як біг з перешкодами, віджимання, підтягування на турніку та брусах та перетягування канату, а й конкурси зі знання історії Нашої Держави, особливо новітньої, історії останніх 25 – ти років, часів незалежності України.
Святкування 25 – ї річниці Незалежності України в установі надовго запам’ятається широким спектром позитивних емоцій у засуджених та їх родичів, залишиться у їх серцях та посприяє вихованню в них патріотизму, культури, любові до своєї історії, традицій Українського народу. Зі святом тебе Держава!

 N E W S

 N E W S

Угренков Ігор,

Заступник начальника відділу СВПР
Селидівської виправної колонії № 82

Джерело: guru.ua

26.08.2016 10:25