На Львівщині проходить чемпіонат світу з ракетомодельного спорту (ФОТО)

На Львівщині проходить чемпіонат світу з ракетомодельного спорту (ФОТО)
Чемпіонат світу світу із ракетомодельного спорту проходить на льотному полі, площею понад 100 000 квадратних метрів, яке розташоване в 11 кілометрах від Львова у селі Великий Дорошів Жовківського району.

Він триватиме до 30 серпня включно. Старти розпочалися 24 серпня. Вхід на територію спортивного містечка – вільний. З центру Львова курсує безкоштовний трансфер.

У змаганні беруть участь понад 300 спортсменів з 19-ти країн світу. Зокрема, команди з Італії, Китаю, Естонії, США, Швейцарії, Японії, Словаччини, Польщі, Болгарії, Канади, Великобританії, Чехії, Литви, Іспанії та інших.

Окрім офіційної програми змагань організатори чемпіонату проведуть два позакласових змагання, в яких зможуть взяти участь не лише спортсмени, але й усі охочі. Це будуть змагання моделей ракет класу "S2/Р" з вантажем, а також популярні в Україні перегони дронів Copters Race.

Україна, вперше проводить такі престижні змагання світового рівня. Право приймати змагання такого високого рівня ми вибороли в штаб-квартирі Міжнародної авіаційної федерації (Лозанна). Нагадаємо, що на Львівщині успішно провели чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту у 2015 році. В рамках чемпіонату на глядачів чекає більше 1000 запусків різних моделей ракет.

Свою роботу учасники називають мистецтвом. Моделі виготовляють зі склотканини, просоченої смолою. Аби виготовити такий експонат, потрібно декілька днів кропіткої роботи.

Для глядачів організовано насичену розважальну програму, безкоштовні майстер-класи з конструювання ракет, різноманітні конкурси тощо. 25 та 26 серпня глядачі спостерігатимуть за польотом планерів.

З нагоди Дня Незалежності України на Чемпіонаті відбувся масовий запуск небесних ліхтариків і яскраві бої фарбами.










Джерело: news.guru.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

25.08.2016 12:32