У ДФС закликали бізнес до спільного вдосконалення роботи «єдиного вікна»

У ДФС закликали бізнес до спільного вдосконалення роботи «єдиного вікна»

Як повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби України для удосконалення роботи автоматизованої системи «єдине вікно» фіскальна служба пропонує бізнесу напрацьовувати проблемні питання та надавати їх для вирішення. Про це заявив директор департаменту організації митного контролю ДФС Олексій Василенко під час зустрічі з представниками бізнесу та громадськості, яка відбулася в ДФC 16 серпня за участі керівництва служби.

«Для того, щоб цей процес проходив активніше ми збираємо проблемні питання щодо впровадження «єдиного вікна» в регіонах. Тому закликаємо представників громадськості до активної участі у цій роботі для вдосконалення системи та усунення суперечливих моментів», – наголосив Олексій Василенко.

Посадовець також нагадав, що у червні поточного року зареєстровано у Верховній Раді України законопроект щодо запровадження інституту уповноваженого економічного оператора, яким передбачено застосування першого методу митного оформлення для суб’єктів, що отримали цей статус.

«Це значний крок вперед. Звісно, для підприємств є певні вимоги, оскільки вони мають довести прозорість своєї діяльності. Однак поруч з жорсткими умовами, підприємства отримують великі преференції», – розповів Олексій Василенко та закликав громадськість до підтримки у цьому напрямі.

Він також додав, ДФС активно співпрацює з міжнародними колегами в питаннях надання достовірної інформації від суміжних країн про митну вартість. Адже, за його словами, після налагодження такого інформаційного обміну, питання правильності визначення митної вартості, достовірності ціни та інші, пов’язані з ними питання, будуть вирішені.

Крім того, Олексій Василенко поінформував присутніх про шляхи фіскальної служби у напрямі удосконалення автоматизованої системи ризиків. Так, ДФС підготовлено проект концепції щодо розвитку національної системи аналізу ризиків, який направлено на погодження до Кабінету Міністрів України. В основу концепції покладено рекомендації міжнародних місій, які працювали в фіскальній службі та вивчали роботу митного напряму.

«У нашій системі ми сьогодні працюємо трохи на упередження і хочемо впровадити в практику попередній аналіз інформації. Це дозволить нам ще на попередньому етапі до надходження товару на територію України, проводити відповідну фахову оцінку, ризики та виявляти підприємства,які потребують додаткового контролю», – зазначив Олексій Василенко.

Крім того, в ДФС активно працюють над відмовою від попереднього декларування. Як розповів посадовець, планується, що суб’єкт один раз подаватиме електронну декларацію в обмеженому заповненому форматі, а далі після надходження товару додаватиме в декларацію необхідні дані. Ця декларація буде виконувати функцію документу контролю доставки, гарантування, декларування, а також буде ще додатковим документом який дозволить проводити пост-митаудитконтроль.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка Новости Луганска

19.08.2016 10:06