У Турківському районі обговорювали стратегію розвитку Карпатського регіону

У Турківському районі обговорювали стратегію розвитку Карпатського регіону
У суботу, 13 серпня, у Турківському районі за "круглим столом" розглянули стратегію розвитку Карпатського регіону Львівщини на прикладі місцевого селища Бориня. Цікава дискусія об’єднала представників влади, громадських діячів, сільськогосподарських виробників та ініціативних мешканців району. Для обміну кращим досвідом участь в обговоренні взяли й представники громад із сусідніх областей. Учасників заходу привітав й перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський та окреслив власне бачення щодо сучасного стану та перспективних напрямів розвитку регіону. Він наголосив на важливості реалізації інфраструктурних проектів, зокрема реконструкції доріг, що у свою чергу, стимулюватиме економічну активність. Досвідом розвитку сільської громади також поділився селищний голова Нового Селища Хустського району Закарпатської області. У жвавій дискусії учасники "круглого столу" обговорили безліч напрямів для економічного розвитку району – від сільськогосподарського виробництва до розвитку зеленого туризму. Дискутували й про роль закладів професійно-технічної освіти, збереження духовних і культурних цінностей громади та охорону навколишнього середовища.

За результатами засідання сформовано робочу групу, яка у подальшому напрацьовуватиме Стратегію розвитку території та перспективні напрямки для майбутніх проектів.

Зазначимо, що ініціаторами "круглого столу" виступили керівник сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Вулкан" Богдан Комарницький та голова спостережної спілки "Вигода" Петро Маковський.

Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новости Хуста Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

15.08.2016 11:37