Львівщина та Луганщина об'єднаються, щоб змінити країну

Львівщина та Луганщина об'єднаються, щоб змінити країну
Сьогодні, 29 липня, у рамках реалізації всеукраїнського проекту "Змінимо країну разом! Децентралізація: нові можливості" делегація із Луганщини, на чолі з головою обласної військово-цивільної адміністрації, зустрілася із керівництвом Львівської області та представниками органів місцевого самоврядування. Раніше вони уже відвідали Полтавську, Вінницьку та Тернопільську області, а сьогодні завітали на Львівщину, попереду в них – Закарпаття.

Привітав гостей на теренах нашої області перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. Зокрема, він відзначив, що такі візити дуже єднають та гуртують українські регіони. "Сьогодні наші хлопці стоять пліч-о-пліч, боронячи кордони нашої держави. Українці об’єдналася не залежно від того, якою мовою спілкуються і з якої області приїхали, бо вони єдині! Так само і ми сьогодні об’єдналися, щоб продемонструвати, що ми одна єдина країна, ми разом творимо історію нашої держави, ми є і будемо успішними", - зауважив він.

Як наголосив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, українців робить єдиними одна спільна мета – щаслива Україна. "Не важливо якою мовою ми розмовляємо, найважливіше те, що у нас в серці – Україна", - сказав він.

Під час зустрічі представники обох регіонів підписали Угоду про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою та Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією.

Цей документ стане основою подальшої плідної співпраці. Зокрема, угода передбачає широкий спектр діяльності: в усіх галузях господарства, освіті, медицині, культурі, спорті, військовій стратегії і, насамперед, у поширенні успішного досвіду об’єднаних територіальних громад. Оскільки на Львівщині вже створено 16 таких громад, а ще більше двадцяти ініціювали процес об’єднання.

"Підписаний сьогодні документ – це дорожня карта для наших двох областей, за допомогою якого ми разом будемо досягати результатів у розбудові країни", - підсумував Ростислав Замлинський.

Першим кроком у реалізації Угоди буде приїзд дітей із Луганщини на відпочинок у Львівську область. Юрій Гарбуз також запропонував у рамках співпраці обмін між регіонами державними службовцями різних категорій на місячний термін, щоб відчути філософію управління один одного.

Очільник Луганської адміністрації також поділився із присутніми цікавим фактом: "З початку війни десять хлопців з Львівщини одружилися на дівчатах з Луганщини. У цих сім’ях народилося вже п’ятеро діточок". Він також вручив хліб із Луганщини батькам львівських військовослужбовців 80-ї десантно-штурмової бригади Романа Дунайського та Олександра Дьоміна, як вдячність за службу. Бійців було нагороджено почесною відзнакою Луганської військово-цивільної адміністрації за розвиток регіону. Таку ж відзнаку отримав і голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Зазначимо, що у рамках сьогоднішнього візиту гості оглянуть ремонт автодороги Львів-Самбір-Ужгород, як приклад комплексного і якісного підходу до розвитку інфраструктури області.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

29.07.2016 18:23