У Стрийському РДА підсумували діяльність району за І-е півріччя 2016 року

У Стрийському РДА підсумували діяльність району за І-е півріччя 2016 року
27 липня голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький провів чергове засідання Колегії. У порядку денному засідання першочергово розглянули питання про виконання Програм соціально-економічного та культурного розвитку Стрийського району за І-е півріччя 2016 року. Начальник управління економічного розвитку Галина Чорна поруч з позитивними зрушеннями в районі назвала і окремі проблемні питання. Отже, промислові підприємства району за І-е півріччя 2016 року реалізували промислової продукції на суму 694,0 млн. грн., що на 20% більше відповідного періоду 2015 року. Таке перевиконання пояснюється тим, що низка промислових підприємств району, незважаючи на складну економічну ситуацію, наростила об’єми реалізованої продукції. Це такі підприємства як ТзОВ «ЛЕОНІ» (535,0 млн.грн.), що на 80,8 млн.грн. більше рівня минулого року, ДП «Стрийлісопродукт» (16,9 млн.грн), що на 2,5 млн.грн. більше рівня минулого року, ТОВ «Будпромвир» - на 531 тис.грн., ТОВ «Гравійний дробильно-сортувальний завод» - на 556,3 тис..грн., ТОВ «Синтез груп» - на 480,5 тис.грн., ВТПП «Стиль» - на 351,4 тис.грн. та ін. Проте є й підприємства, які допустили зменшення реалізації продукції: ДП «Дашавський завод копозиційних матеріалів», СТ «Ромен», ТзОВ «Меблевий комбінат «Стрий», ТзОВ «Агроторг». Основною причиною зменшення обсягів реалізації промислової продукції є зменшення замовлень. У галузі тваринництва найбільш потужними виробниками продукції є ТзОВ „Галичина-Захід”, частка якого у виробництві свинини району становить 99,7% (43% - області) , ФГ „Улар” , частка якого у виробництві птиці бройлера району становить 94,4% (16% - області). З приходом нових власників очікується розширення виробництва молока ФГ «Фаворит», яке станом на 1 липня утримує 125 голів ВРХ (+66 голів до минулого року) та 91 корову (+18 до минулого року). Однак, станом на 1 липня ц.р. профінансовано 93 із 250 тис. грн. для часткового відшкодування витрат, пов’язаних з посівом озимих культур.

Відповідно до інвестиційно-будівельної програми у І-у півріччі ц.р. за рахунок коштів ДФРР проводились роботи по двох проектах:

реконструкція дитсадка на 45 місць в с. Лисятичі, де на реалізацію даного проекту з ДФРР виділено 2700 тис.грн., 400 тис.грн. - з обласного бюджету розвитку та 500 тис.грн. - з районного. Станом на 1 липня по цьому об’єкту освоєно 1500,0 тис. грн.;
придбання цифрового флюорографічного апарату та комплексу відеоендоскопічної апаратури для Стрийської ЦРЛ. Передбачено виділити 4050 тис.грн. з ДФРР та 462,0 тис.грн. з районного бюджету. 12 липня розпочато процедуру закупівлі.

У 2016 році переможцями обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку стали 22 мікропроекти, що реалізуються на території району, в т.ч. 13 мікропроектів - відділу освіти та 9 – селищної та сільських рад району. Забезпечено також виконання заходів Програми з надання всіх видів соціальних допомог, компенсаційних виплат, пільг та субсидій. Всі призначені державні соціальні допомоги малозабезпеченим сім’ям виплачено повністю, без допущення заборгованості. Забезпечено виконання завдань програми щодо зайнятості населення, створення нових робочих місць тощо.

За підсумками розгляду Колегія схвалили відповідне рішення. Проте особлива увага в дорученні приділялась здійсненню постійного контролю за виконанням робіт та освоєнням виділених коштів на реалізацію мікропроектів, проведенню зустрічі з керівниками промислових підприємств, які допустили спад реалізації продукції у І-у півріччі ц.р.

Джерело: stryi-rda.gov.ua

Категорії: Новини Стрия

28.07.2016 12:39