Французький проект шукає виробників автентичної продукції Львівської області

Французький проект шукає виробників автентичної продукції Львівської області
У вівторок, 26 липня, у департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулася чергова зустріч із представниками аграрного сектору та Посольства Франції щодо реалізації проекту "Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області".

"На даному етапі важливо визначитися з конкретним асортиментом як сировини, так і готових продуктів, які відрізняються серед інших своєю традиційністю та неповторністю, - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський. - Після цього можна скласти реєстр виробників тієї чи іншої продукції з географічною ідентифікацією".

Французькі гості також відвідали ОРСП "Шувар", який є місцем "зустрічі" виробників зі споживачами. У магазині "Дідо", що на ринку, ознайомилися з автентичною продукцією та рецептами, які передавились із покоління в покоління, а сьогодні представлені в мережі. Також відбулася зустріч із членами Львівської Аграрної Палати у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького, на якій обговорили проведення міжнародної конференції "Роль і місце Аграрних палат у розвитку сільських територій. Європейський досвід", яка відбудеться 29 вересня.

Нагадаємо, 25 липня з французькою делегацією зустрівся голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Довідково

На основі французького досвіду валоризації традиційних продуктів харчування та європейської системи географічних зазначень, проектом передбачено розпочати з 2016 року роботу щодо підвищення інформованості та оцінки потенціалу додання вартості традиційним харчовим продуктам в масштабах Львівської області, яка має яскраво виражену національну ідентичність та характеризується високою динамікою розвитку продовольчого сектору (місцеві споживачі, туристи).

Щоб підтримати Україну у впровадженні європейської системи географічних зазначень, цей проект направлений на запропонування супровідної методики по розвитку та валоризації традиційних продуктів харчування, адаптованої до українського контексту та з можливим впровадженням в інших областях України. Його реалізація включатиме 3 етапи: детальне вивчення потенційних харчових продуктів, семінари для учасників; вибір продуктів та рецептів; інформування та поширення досвіду на інші регіони України. Термін реалізації – серпень – грудень 2016 року.

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

27.07.2016 17:24