Викрито конвертаційно-транзитну групу з обігом 12,8 млн. грн., яка «обслуговувала» операції з імпорту автомобілів

Викрито конвертаційно-транзитну групу з обігом 12,8 млн. грн., яка «обслуговувала» операції з імпорту автомобілів

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України працівниками податкової міліції в ході проведення операції „Рубіж-2016” та розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.190, ст.212, ст.361, ст.364, ст.366 та ч.3 ст.368 КК України припинено діяльність міжрегіональної конвертаційно-транзитної групи, яка надавала послуги фізичним особам - громадянам України з мінімізації податкових зобов'язань та митних платежів при імпорті товарів (автотранспорту) по заниженим цінам та з легалізації ТМЦ, ввезених контрабандним шляхом.

Загальний обсяг проведених через підприємства, які входили до центру мінімізації митних платежів операцій протягом 2015-2016 років склав 12,8 млн. грн. (по заниженій митній вартості), ймовірні втрати бюджету складають 8,5 млн. гривень.

Встановлено, що учасники злочинного угруповання купували на території Республіки Польща та Королівства Іспанії легкові та вантажні автомобілі, які переганяли в Україну. Після перетину кордону України через створені ними підприємства виготовляли підроблені документи на ввезені транспортні засоби, до яких вносили недостовірну інформацію щодо характеристик авто та їх вартості, за рахунок чого значно занижували їх фактичну митну вартість.

В ході проведення слідчих дій на підставі ухвал суду проведено 6 обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів провадження. В результаті обшуків вилучено грошові кошти в еквіваленті 630 тис. гривень, 9 штампів і печаток підприємств та фінансово-бухгалтерську документацію.

Також, виявлено 4 вантажні автомобілі DAF загальною вартістю близько 2,4 млн.грн., автомобіль Mercedes-Benz Sprinter вартістю 400 тис.грн., 23,4 тис. доларів США та 45 тис.грн. готівкою, на які накладено арешт та долучено до кримінального провадження у якості речових доказів.

Окрім того, організатору вказаного злочинного об’єднання та ще двом його учасникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), ч.3 ст.28 (вчинення злочину організованою групою), ч.1 та 3 ст.212 (ухилення від сплати податків у значних та в особливо великих розмірах), ч.1 та 2 ст.366 (службове підроблення та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

На даний час одного з учасників злочинного угруповання затримано в порядку ст.208 КПК України, судом йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на 2 місяці. Тривають заходи по встановленню місцезнаходження його спільників, які переховуються від слідства.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка Новости Луганска

21.07.2016 11:09