Новини Волноваської ОДПІ

Новини Волноваської  ОДПІ
Застосування підвищуючого коефіцієнта до додаткового блага платника податку, яке виплачено у негрошовій формі

Волноваська ОДПІ інформує: відповідно до підпункту 164.2.17 пункту 164.2 статті 164 розділу IV Податкового кодексу України (ПКУ), до складу загального місячного оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо.

Згідно із підпунктом 164.2.17 пункту 164.2 статті 164 ПКУ якщо додаткові блага надаються у негрошовій формі, сума податку об’єкта оподаткування обчислюється за правилами, визначеними пунктом 164.5 статті 164 ПКУ.

Відповідно до пункту 164.5 статті 164 ПКУ під час нарахування (надання) доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з ПКУ, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за такою формулою:

К = 100: (100-Сп),

де К - коефіцієнт;

Сп - ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування.

Враховуючи вищевикладене, у разі виплати платнику податку додаткового блага у негрошовій формі сума податку об’єкта оподаткування обчислюється із врахуванням коефіцієнту.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області


Перевірь свого бізнес-партнера через електронні сервіси on - line

На новому етапі формування податкової служби як сервісного органу, завдяки зусиллям, спрямованим у цьому напрямі, перевірити свого потенційного бізнес-партнера стало значно простіше - для цього достатньо лише скористатись електронним сервісом, скористатися яким пропонує ДФС України.

Зазначеним сервісом було доповнено вже існуючі на офіційному веб-порталі ДФС України електронні сервіси «Анульовані свідоцтва платників ПДВ», «Адреса масової реєстрації платників податків», «Реєстр платників ПДВ». Такі сервіси дають можливість перевіряти у відкритих для загального користування податкових джерелах (базах даних) інформацію (зокрема, з питань оподаткування) відносно будь-якого платника податків, необхідну для укладання господарських відносин з потенційними бізнес-партнерами, та попереджати встановлення ділових зв'язків із нечесними суб'єктами.

За допомогою електронного податкового сервісу «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» будь-який бажаючий (суб'єкт, особа) може в режимі онлайн безоплатно та не витрачаючи на це час перевірити стан справ будь-якого платника податків, який

у майбутньому може стати потенційним бізнес-партнером, зокрема щодо сумлінності сплати ним податків до бюджету.

Електронний податковий сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» розміщено на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС України.

Цей електронний податковий сервіс створено з метою наближення до сучасних інформаційно-технологічних умов процедур надання адміністративних послуг, налагодження партнерських відносин між органами ДФС та платниками податків у податковій сфері, розширення переліку електронних сервісних послуг, що має створити додаткові зручності для платників податків.

«Новацією інтерактивного сервісу є те, що така перевірка не потребує відвідування податкового органу, в якому зареєстровано юридичну особу або за місцем проживання підприємця, а здійснюється не виходячи з офісу з використанням Інтернету. Скористатися за допомогою такої податкової послуги інформацією з відкритих для загального користування баз даних ДФС України може будь-який орган державної влади та місцевого самоврядування, фізична чи юридична особа», - зазначив начальник відділу обслуговування платників Волноваської ОДПІ Андрій Заіченко.

Волноваська ОДПІ пропонує громадянам та суб’єктам господарювання скористатися електронними сервісами ДФС на офіційному веб - порталі відомства за адресою www.sfs.gov.ua.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області




Підтверджуємо право на формування податкового кредиту касовим чеком



Волноваська ОДПІ повідомляє, що відповідно до пп. «б» п. 201.11 ст. 201 Податкового кодексу України підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, є, зокрема касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку).

Як зазначив завідувач сектору адміністрування ПДВ Волноваської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області Григорій Бахал, при використанні платниками для розрахунків із споживачами реєстраторів розрахункових операцій касовий чек повинен містити дані про загальну суму коштів, що підлягає сплаті покупцем з урахуванням податку, та суму цього податку, що сплачується у складі загальної суми.

У колонці 2 «Постачальник (індивідуальний податковий номер)» таблиці 2 розділу II «Податковий кредит» додатка 5 «Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5)» до податкової декларації з ПДВ, форми яких затверджені наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 №21 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість», зазначається індивідуальний податковий номер контрагента платника податку – постачальника, а його назва при цьому не зазначається.

Отже, платник ПДВ, який здійснив придбання товарів/послуг, що підтверджується касовим чеком, який надає право на формування податкового кредиту, в колонці 2 «Постачальник (індивідуальний податковий номер)» таблиці 2 розділу II «Податковий кредит» додатка 5 до податкової декларації з ПДВ вказує індивідуальний податковий номер постачальника – платника ПДВ, зазначений у такому касовому чеку.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Волновахи

30.06.2016 10:58