На Львівщині відбулося обласне свято "Олімпійський день-2016"

На Львівщині відбулося обласне свято
Цими вихідними у Львові, на навчально-спортивній базі літніх видів спорту МО України, завершилося обласне спортивно-масове свято "Олімпійський день-2016". Захід зібрав видатних олімпійців, провідних спортсменів Львівщини, ветеранів спорту, делегації з районів та міст обласного значення області та ін. Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

За словами Оксани Вацеби, під час “Олімпійського дня” преміювали найкращу спортсменку Львівщини за підсумками травня – Вероніку Марченко. Вона на чемпіонаті Європи в Нотінгемі виборола дві медалі найвищого ґатунку й представлятиме Україну на Іграх XXXI Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. А також її тренерів – Марію Гавелко та Світлану Колядінцеву.

Також відбулися символічні запливи у відкритому басейні – плавальні естафети 4 по 25 метрів за участю команд керівників й представників обласних організацій фізкультурно-спортивних товариств, управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, відділення НОК України у Львівській області та ін. Відбулися змагання з плавання і серед збірних команд районів області та міст обласного підпорядкування. Продемонстрували майстерність на воді і юнаки під час змагань юнацького чемпіонату України з плавання.

Довідка:

Щороку, 23 червня, на честь заснування Міжнародного Олімпійського Комітету у всьому світі відзначають міжнародний Олімпійський день. Цю дату обрали, щоб увічнити створення МОК у 1894 року. Тоді ініціатор відродження олімпійського руху французький барон П'єр де Кубертен на Першому міжнародному атлетичному конгресі в Сорбонні виголосив історичну доповідь про відродження Олімпійських Ігор сучасності.

Україна, як активний і авторитетний член міжнародної олімпійської системи вже понад 20 років активно долучається до святкування олімпійських цінностей, пропаганди спорту та здорового способу життя.

У цьому році Міжнародний Олімпійський Комітет запропонував провести "Олімпійський день" під гаслом "Рух, навчання, відкриття".

Джерело: loda.gov.ua

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

29.06.2016 12:28