На Львівщині встановили ще один пам’ятник Тарасові Шевченку

На Львівщині встановили ще один пам’ятник Тарасові Шевченку
Учора, 26 червня, у с. Верхній Дорожів Дрогобицького району на Львівщині відбулося урочисте відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку.
Погруддя великого Кобзаря встановлено у центрі села, де вже є пам’ятник видатному українському патріотові, генерал-хорунжому УПА, який народився у Верхньому Дорожеві, Дмитру Грицаю (Перебийносу).
Чин освячення здійснили священики дорожівських храмів. У виконанні хору і читців хвилююче прозвучали твори Тараса Шевченка – його безсмертні «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Псалми Давидові» та «Розрита могила».
У заході взяв участь і виступив депутат Львівської обласної ради від Дрогобиччини Михайло Задорожний, який зокрема, закликав читати Шевченка, черпати у його творах мудрість і натхнення для ревної праці в ім’я розбудови України.
За ініціативою М.Задорожного під час відкриття пам’ятника було освячено велике синьо-жовте знамено, яке майорітиме на перехресті Героїв, що поблизу Дрогобича.
«Глибоко символічно, що цей прапор ми освячуємо в селі, яке дало Україні генерал-хорунжого УПА Дмитра Грицая (Перебийноса)», – зауважив народний обранець.

Джерело: zik.ua

Категорії: Новини Львова Новини Дрогобича

27.06.2016 16:26