На Львівщині майже 150 екіпажів готові до участі у фестивалі "Леополіс Гран-прі"

На Львівщині майже 150 екіпажів готові до участі у фестивалі
Упродовж 3-5 червня Львівський центральний парк культури і відпочинку імені Б.Хмельницького перетвориться на відкритий музей автомобілів. До Львова вже вшосте з’їдуться автовласники, щоб показати історію своїх автомобілів та відбудуться перегони на знаменитій трасі "Львівський трикутник": траса в межах міста і пролягає по вул. Вітовського, пл. І.Франка, вул. Стрийської, вул. Героїв Майдану.

Про підготовку та очікування від головної автоподії року розповіли організатори у понеділок, 30 травня, на прес-конференції у Львівській ОДА.

Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний, перегони у межах "Львівського трикутника" запланували ще у 1929 році за аналогом відомого Гран-прі Монако. Проте провести такі змагання вдалося лише у часи незалежної України. Цьогоріч – це вже шості перегони.

За словами Президента автоклубу "ЗАЗ-Козак", голови оргкомітету Володимира Кулинича, цьогоріч у Міжнародному фестивалі автомобілів "Леополіс Гран Прі" візьмуть участь близько 150 екіпажів з України, Польщі, Литви, Латвії, Італії, Угорщини. Україну представлятимуть автолюбителі Запорізької, Харківської, Дніпропетровської, Одеської, Київської, Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей.

У програмі фестивалю також представлені виставки-презентації ретро-автомобілів під відкритим небом, ретро-парад автомобілів центральними вулицями міста, змагання на дитячих автомобілях, покази спеціалізованих колекцій мод автомобільної тематики. Для учасників та гостей фестивалю відбудеться екскурсія центральною частиною міста Львова.

Джерело: loda.gov.ua/news?id=21546

Категорії: Новини Львова Новини Стрия Новини Дрогобича Новини Сколе Новини Трускавця Новини Нового Роздолу Новини Жидачева Новини Миколаєва

31.05.2016 14:28