У Приазовській виправній колонії (№107), що на Донеччині пролунав останній дзвоник

У Приазовській виправній колонії (№107), що на Донеччині пролунав останній дзвоник


30 травня в установі Приазовської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№107) відбувся урочистий захід з нагоди останнього дзвоника. В установі вже багато років працює загальноосвітня школа № 54 першого – третього ступенів Маріупольської міської ради в Донецькій області., В Учбовому закладі самовіддано працює 7 вчителів, які можуть підібрати ключик до кожної засудженої, бо викладання предметів серед дорослих, а ще й засуджених має свою специфіку. Жінки залюбки йдуть до школи, з іскорками в очах, неначе малі діти, дискутують на уроках історії, української літератури, мандрують на уроках географії, вивчають англійську мову, вдосконалюють українську, а найголовніше-засвоюють моральні максимуми. Вчителі викладають не лише предмети: математику, географію та інші, а й заставляють замислитися над сенсом життя,над такими поняттями, як гуманізм і милосердя. Самі засуджені –жінки відмічають, що стали більш начитаними та ерудованими.
В 2016 році 5 випускників получили атестати про повну середню освіту,а 13 жінок- свідоцтва про базову середню освіту. Вдячністю в очах, теплими словами та букетами квітів привітали вчителів випускники 12 класу та учні. Засуджені приготували невеличку програму на свято: пісні, танці, сценку.
Тож, свято останнього дзвоника є дещо символічним для засуджених. Якщо для випускників звичайних шкіл-це початок дорослого нового життя, вибір життєвого шляху , подальшої професії, то для засуджених-це ступінь самовдосконалення, пошук сенсу життя, моральний розвиток. Хочеться сподіватися, що все, що здобули засуджені у процесі навчання стане їм у нагоді у подальшому житті.

 N E W S

 N E W S

 N E W S

 N E W S

 N E W S

Відділ соціально-виховної та психологічної роботи з засудженими Приазовської ВК Управління ДПтС України в Донецькій області (№107)


Джерело: guru.ua

Категорії: Новини Маріуполя

30.05.2016 17:37