Податковою міліцією м. Сєвєродонецька виявлено факт виплати заробітної плати «в конвертах».

Податковою міліцією м. Сєвєродонецька виявлено факт виплати заробітної плати «в конвертах».

Зі слів начальника оперативного управління ДПІ в м Сєвєродонецьку ГУ ДФС у Луганській області Романа Вінника, одна із актуальних тем на сьогодні - це боротьба з виплатою заробітної плати «в конвертах».

Нелегальна заробітна плата повністю виключає соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Крім цього, працівник не має ніяких доказів дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

Роботодавці, з метою ухилення від сплати податків, видають працівникам зарплату готівкою без відображення такої виплати по бухгалтерському обліку. Тобто, мова йде про «тіньові» заробітки, з яких не утримуються податки та не здійснюються відрахування єдиного соціального внеску.

Так, продовжив Роман Вінник, при проведенні перевірки інформації про факти виплати зарплати «в конвертах» на території м. Сєвєродонецька, співробітниками відомства виявлено 5 найманих працівників, з якими трудові відносини не були оформлені.

Підводячи підсумок, Роман Вінник додав, що за ініціативи податкової міліції, співробітниками ДПІ у м. Сєвєродонецьку проведено перевірку фізичної особи - підприємця у якого були встановлені неоформлені працівники, за результатами якої до бюджету донараховано податку з доходів фізичних осіб у сумі 6,5 тис.грн.

ДПІ у м. Сєвєродонецьку

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Северодонецка Новости Луганска

20.05.2016 11:11