Волноваська ОДПІ повiдомляє

Волноваська ОДПІ повiдомляє
Податкова звітність в електронному вигляді – економія свого часу.

Волноваська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області звертає увагу платників податків на переваги подання звітності в електронному вигляді та нову можливість подавати її централізовано, в тому числі скориставшись послугами операторів електронної звітності. Додаткову інформацію стосовно електронної звітності можна отримати на WEB-сайті ДПА у м. Києві: www.kyivsta.gov.ua.

Для подання податкових документів до органів ДПС в електронному вигляді платник податків повинен мати:

спеціалізоване програмне забезпечення для формування податкових документів в електронному вигляді у затвердженому форматі (стандарті);
доступ до мережі Інтернет та можливість відправлення/приймання електронних повідомлень електронною поштою;
засіб криптографічного захисту інформації (далі – засіб КЗІ), сумісний за форматами даних із засобами КЗІ, що використовуються в органах ДПС;
чинні посилені сертифікати відкритих ключів, сформованих акредитованим центром сертифікації ключів для платника податків та уповноважених посадових осіб платника податків, підписи яких є обов’язковими для податкової звітності у паперовій формі.
На підставі ст.1 ЗУ «Про електронний цифровий підпис» посилений сертифікат відкритого ключа ЕЦП видається акредитованим центром сертифікації ключів в електронній формі або у формі документа на папері.

Цінуйте свій час – податвайте звітність до податкової в електронному вигляді.

Волноваська ОДПІ
ГУ ДФС у Донецькій області

Протидія корупції в органах державної влади.

Наразі в Україні велика увага приділяється протидії корупції в органах державної влади. Негативний вплив на політику, економіку, соціальну сферу може набути визначального та незворотного характеру, якщо вчасно не вживатимуться заходи по боротьбі з корупцією.

Наша країна проголосила європейський вибір, тому особливої актуальності набуває досягнення відповідності між задекларованими цілями та повсякденною дійсністю. Принципово важливим є розуміння того, що масова корупція унеможливлює побудову громадянського суспільства. А у „не громадянському суспільстві” гальмуються ринкові реформи, економічна політика не зможе набути соціальної спрямованості.

Шановні платники податків, робота податкової інспекції спрямована на забезпечення довіри населення до органів державної податкової служби, а також формування у громадян впевненості у рівності кожного перед законом.

Волноваська ОДПІ
ГУ ДФС у Донецькій області

Операції, що визнаються безтоварними
Державна фіскальна служба України листом від 08.04.2016 р. №7862/6/99-99-19-02-02-15 роз’яснила питання щодо визначення операції безтоварною.
Так, відповідно до п. 44.1 ст. 44 Податкового кодексу України для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних із визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.
Платникам податків забороняється формування показників податкової звітності, митних декларацій на підставі даних, не підтверджених документами, що визначені абзацом першим цього пункту.
Згідно з Положенням про Міністерство фінансів України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 р. №375, Мінфін є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.
Мінфін є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову та бюджетну політику, державну політику, зокрема, у сфері бухгалтерського обліку.
Регулювання питань методології бухгалтерського обліку та фінансової звітності здійснюється Міністерством фінансів України, яке затверджує національні положення (стандарти) бухгалтерського обліку, інші нормативно-правові акти щодо ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності (п. 2 ст. 6 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні").
Вищим адміністративним судом України (лист від 02.06.2011 р. №742/11/13-11) встановлено, що будь-які документи (у тому числі договори, накладні, рахунки тощо) мають силу первинних документів лише в разі фактичного здійснення господарської операції.
Якщо ж фактичного здійснення господарської операції не було, відповідні документи не можуть вважатися первинними документами для цілей ведення податкового обліку навіть за наявності всіх формальних реквізитів таких документів, що передбачені чинним законодавством.
Отже, для підтвердження даних податкового обліку можуть братися до уваги лише ті первинні документи, які складені в разі фактичного здійснення господарської операції.

Волноваська ОДПІ

ГУ ДФС у Донецькій області

Залучення додаткових ресурсів надходжень стабілізує процес наповнення бюджетів

За рахунок налагодженої ефективної співпраці з територіальними органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами та органами державної виконавчої служби з початку року за рахунок реалізації безхазяйного майна Волноваська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області додала до бюджетів 5,4 тис грн, з яких до державного бюджету надійшло 4,0 тис грн, до місцевих – 1,4 тис гривень. Про це повідомив заступник начальника Волноваської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькіцй області– Геннадій Анатолійович Охрименко.

Станом на 01.05.2016 року на обліку в інспекції перебуває майно з ознаками безхазяйного ще на суму близько 70 тис. гривень.

Волноваська ОДПІ
ГУ ДФС у Донецькій області

Телефони «гарячої лінії» щодо переміщення вантажів.

Головне управління ДФС у Донецькій області доводить до відома суб’єктів господарювання, що з питань щодо переміщення товарних вантажів через контрольні пункти в`їзду-виїзду зони проведення АТО, що належать до компетенції органів Державної фіскальної служби України, можна звернутись з 9 до 18 години за телефонами «гарячої лінії» 0993683346 та 0507068055, а також на електронну адресу donetsk-ato@sfs.gov.ua із зазначенням П. І. Б. керівника та коду ЄДРПОУ суб’єкту господарювання, контактних телефонів.

Волноваська ОДПІ
ГУ ДФС у Донецькій області

Джерело: guru.ua

Категорії: Новости Волновахи

04.05.2016 15:56